От вчера в галерия Credo Bonum (в залата на Славянска 2) можете да разгледате изложбата с фотографии на най-големите афроамерикански музиканти - „Black & White & Jazz” .

Откриването мина под гласовита изява от Рут Колева, която изпълни няколко от най-великите джаз произведения на всички времена, сред които „I put a spell on you” на Nina Simone, както и песни от репертоара на Nat King Cole и Aretha Franklin.

„Black & White & Jazz” показва историята на Америка в необичайна перспектива чрез родения от сливането на африканската и европейската музикални традиции джаз. За пръв път колекциите на Getty Images са изложени за българските зрители и те имат възможността да се впуснат във вълнуващо пътуване из живота на джаз легендите. В изложбата е представена и българската следа – афроамериканските музиканти, посещавали България през изминалите десетилетия, като снимките са дело на българския фотограф-художник – Зафер Галибов.

Изложбата, която е в чест на Месеца на афроамериканската история и култура, отбелязван в САЩ от 1926 г. насам, ще продължи до 17 март включително. Галерия Credo Bonum се намира на ул. Славянска 2 и работи всеки ден от 11 до 19 часа, а събота и неделя – между 12 и 19 часа. Входът е безплатен.