Скай Едуардс и Рос Годфри от култовата банда Morcheeba се завръщат за концерт тази вечер в столичния клуб Mixtape 5, за да представят новия си албум!

Един от най-магичните женски гласове на планетата и вълнуващите китарни рифове на дуото ще забъркат за родната публика неподправен микс от трип-хоп, аренби, блус, даунтемпо и соул. Новият албум е озаглавен с техните малки имена "SKYE & RОSS" и съчетава както нежния звук на Morcheeba, с който вече няколко десетилетия бандата пленява публиката в цял свят, така и самостоятелните артистични търсения на двамата музиканти.

„Искахме да се върнем към музикалните си корени. Към онова интензивно, живо, смело звучене и мисля, че го постигнахме”, споделя Скай за новия албум, който британският "Мирър" определя като „елегантен, с перфектно звучене, от което феновете на Morcheeba няма да останат разочаровани“. 

Българските фенове на трип-хопа и кадифения глас на Скай Едуардс ще могат да се насладят на един шеметен лайв, представящ новите парчета Light of Gold, How To Fly, Medicine и вечните класики Enjoy the Ride, The Sea, Otherwise, Gimme Your Love и много други. Вратите на Mixtape 5 ще отворят в 19:30 ч. с подгряващ сет на Ramsey Hercules.

Онлайн/електронни билети от bit.ly/MorcheebaLiveSofia, стандартни билети на касите на Билетен Център на НДК, както и в цяла България в мрежата на ticketportal.bg, в бензиностанции OMV, книжарници Booktrading, магазини На Тъмно и други.