В „Дни на кръв и звездна светлина” авторката Лейни Тейлър се завръща към историята на Кару и Акива. Техните раси воювят за един изпепелен свят, който заплашва завинаги да раздели някогашните влюбени. Писателката рисува с думи, история, изтъкана от емоция, болка и любов, пролята кръв, вина и отчаяние.

В нея красивата мистериозна Кару със синята коса и скицник, изпълнен с рисунки на неземни същества, най-сетне е разбрала коя е и какво е. Но тази истина не й донася мир. С нея Кару открива най-вече онова, което иска да заличи на всяка цена: любовта й към Акива – врага, който я предава. Но докъде е готова да стигне тя, за да отмъсти за своя народ?

Докато Кару и химерите създават армия от чудовища в земя на прах и звездна светлина, Акива води серафимите на друга война – не за отмъщение, а за надежда. Но
може ли надеждата да бъде възкресена от пепелта на една разбита мечта?

Бестселър на „Ню Йорк Таймс” и „Ю Ес Ей Тудей”, романът оглавява класациите за най-добри книги за 2012 на „Амазон” и „Пъблишърс Уийкли”. Сред феновете на „Дни на
кръв и звездна светлина” се оказва, че е и авторката на „Здрач” Стефани Майър. В своя сайт писателката възторжено препоръчва книгата и предупреждава читателите да са подготвени за невероятната история, която ще ги държи в напрежение до самия си край.

Същевременно правата за превод на поредицата „Създадена от дим и кост” са продадени в 32 държави, а тези за екранизацията на компанията „Юнивърсъл Пикчърс” още през декември 2011 година. Миналият месец стана ясно, че продуцент на проекта ще е
Джо Рот, който стои зад хитовете „Алиса в страната на чудесата” и „Снежанка и Ловецът”.

Фактът, че романите на Тейлър привличат вниманието на Холивуд, никак не е очудващ. Със сто хиляди копия, продадени само в САЩ от първата книга, и предварителен тираж на втората от 250 хиляди, поредицата „Създадена от дим и кост” е абсолютен хит. Лейни Тейлър пише фентъзи романите Blackbringer и Siksinger от серията Dreamdark и сборникът от три фантастични новели Lips Touch: Three Times, преди да се впусне в сътворяването на удивителната вселена, която оживява на страниците на

„Създадена от дим и кост” и „Дни на кръв и звездна светлина”. Писателката следва литература в Калифорнийския университет в Бъркли, след което записва илюстрация в Калифорнийския университет по изкуства в Сан Франциско.

Определя се за „писател-художник-мечтател”.  Биографията й включва периоди, през които продава книги, пише и редактира пътеводители, а междувременно излага картините си из базари за изкуство.

Днес Лейни живее в Портланд, Орегон заедно със съпруга си илюстраторът Джим Ди Бартоло, с който се запознава в университета. Домът им тя е превърнала в творчески оазис, място, където може да създава приказни истории за дъщеря си Клементин Пай, да пише и да рисува.

Търсете романа в книжарниците от 4 февруари. Цена: 12,90 лв.