"20th Century Fox" пусна първия трейлър на "Завръщането" ("The Revenant") – последният филм на Алехандро Гонсалес Иняриту, познат с режисурата на "Бърдмен". Главната роля в новия му филм е самият Леонардо ди Каприо.

Историята в лентата ни пренася през 1822 година, където траперът Хю Глас (Ди Каприо) е нападнат от гризли, ограбен от "приятелите", с които пътува и е оставен да умре сам сред дивата природа. Въпреки нечовешките условия, с които трябва да преодолее, Глас оцелява и започва да планира завръщане към цивилизацията, за да отмъсти за случилото се с него.

За снимките на филма, чийто сценарист е Иняриту, е използвана само естествена светлина, а по-голямата част от тях са правени в Канада. Във филма играят още Том Харди (като Джон Фицджералд – главният съперник и бивш приятел на Глас), Донал Глийсън, Уил Полтър, Пол Андерсън и Лукас Хаас.

Премиерата на филма е насрочена за 25 декември тази година и не искаме да се правим на големи пророци, но Ди Каприо май отива към първия си „Оскар” с тази нова роля.