Андрея Триана идва в София на 23 май. И ние ще сме там, защото...

Част от основната "работа" на музиката е да засвири на струните вътре в теб - независимо дали говорим за перфектно събрани в мелодии музикални инструменти или просто за глас, който почти магично успява да изпее твоите емоции и да намери точните думи, които напират в теб, но не откриват удачната си форма.

Ако имаш късмет, точно в тези моменти се появяват изпълнители, които може и да не са известни по силата на Кейти Пери, но затова са и по-искрени, а понякога - и съвсем малко по-талантливи. Андрея Триана влита в деня ти със спокоен и мелодичен глас, който пленява почти небрежно слуха и се смесва с отличен бийт и малко меланхоличен ритъм толкова лесно и естествено, че е почти невъзможно да откъснеш уши от песните й.

Благодарностите са за продуцентите, които също търсят истински и неподправени таланти и понякога - за наша искрена радост - ги намират. Андрея е откритие на Flying Lotus, с когото записва Tea, Leaf, Dancers през 2006г., за да го последват с покани за фийчъринги Mr. Scruff, TM Juke, Aaron Jerome, KidKanevil, Natural Self, Fink и разбира се - Bonobo.

Химията между нейния глас и музиката на Bonobo е повече от пленителна, а удачността на това музикално съединение дава началото на множество ремикси и нови съвместни парчета. Междувременно Андрея подписва договор с Ninja Tune - лейбъл, който дори и изтъркано да звучи, наистина е гаранция за качествена музика. Продуцент на дебютния й албум - "A Town Called Obsolete" от 2010г.  е, разбира се, Bonobo.

Влиянието му върху музиката й е очевидно, но едва ли някой би имал нещо против. Двамата заедно, а и поотделно създават песни - душевни теореми, които не се намират в учебниците за правене на музика. А би трябвало.

В момента Андрея подготвя втория си дългосвирещ албум, а София е един от трите града, в които ще изнесе концерт преди издаването му.



Макар и от 2006г. да е минало доста време, ако все пак още не сте я открили за себе си - имате шанс да го направите до 23 май, когато мястото за среща на живо с Андрея е Sofia Live Club. Билетите на предварителна продажба са на цени от 20 лв.

Поканата е от ReelFeel.