В навечерието на най-шеговития ден през цялата година, Ники Илиев (интервю с него - четете тук) ще дебютира с първия си режисьорски филм „Чужденецът”. Филмът ще се излъчи премиерно за българския телевизионен ефир на 31 март, от 20.00 часа само по bTV.

Младият французин Жерар е на командировка в България, когато съдбата неочаквано го среща с Магдалена – селско момиче с буен нрав и не особено изискани обноски. Следвайки порива на сърцето си, Жерар решава да открие родното село на мистериозната красавица, без да познава привичките и езика на неговите обитатели. Следва грандиозен сблъсък на култури и поредица от комични ситуации в двата края на Европа - от село Лещен до Париж. В пътуването си към сърцето на Магдалена, Жерар трябва да се справи с алчна селска фамилия, безскрупулен полицай и собствените си родители. "Още когато пишех историята, си представях в ролята на бащата много специален човек. Така се случи, че споделих с Красимир Гергов желанието си да видя пред камерите някой от големите майстори. Той ми даде имейла на Кристоф и му писах още същия ден. Ламбер ми отговори веднага и не след дълго се срещнахме в Париж. Той се съгласи с всичко - със сюжета, хонорара, времето и мястото на екшъна. Мислех, че сънувам", разказва сега Ники.


Чужденецът“ е романтична комедия, носеща духа на френските филми от 70-те, но с модерен ритъм, приключенски моменти и забавни обрати. Сценарист и режисьор е Ники Илиев, продуценти са Александър Менкаджиев, Михаил Менкаджиев, Ники Илиев, Мирослава Кадурина, Ян Янев. В ролите Любомир Ковачев, Саня Борисова, Ники Илиев, Асен Блатечки, Кристоф Ламбер, Елена Колева, Валентин Гошев.