С "Лично правосъдие" този ноември режисьорът Илай Рот и екшън иконата Брус Уилис ще представят една нова, сурова и изпълнена с напрежение филмова версия на романа на Брайън Гарфийлд, по който е създаден и класическият филм "Смъртоносно желание" от 1974 г. на Майкъл Уинър и Уендел Мейес с участието на Чарлс Бронсън.  

Снимка: Лично правосъдие (Death Wish)

"Лично правосъдие" е напрегнат трилър, разказващ историята на д-р Пол Кърси (Уилис) – хирург, който работи в спешното отделение на болница в Чикаго, където ежедневно вижда крайния резултат от насилието, което се шири по улиците на града. 

Един ден неговата съпруга (Елизабет Шу) и дъщеря му (Камила Морон) са брутално нападнати в дома им. Полицията, претоварена от огромното количество престъпления, е неспособна да разреши случая и, за да получи справедливост, Пол е принуден сам да издири и отмъсти на нападателите на семейството си, поемайки правосъдието в свои ръце. 

Снимка: Лично правосъдие (Death Wish)

Когато анонимното избиване на престъпници привлича вниманието на медиите, хората започват да се чудят дали смъртоносният отмъстител е ангел хранител или персонификация на мрачния жътвар. 

Пол Кърси се превръща в човек с две лица: спасява животи и ги отнема. Съпруг и баща, който опитва да се грижи за семейството си, и сенчеста фигура, бореща се с престъпността в Чикаго; хирург, вадещ куршуми от телата на заподозрени, и мъж, търсещ справедливост, когото обществото нарича Неумолимия жътвар, а полицията преследва и неусетно притиска. 

Снимка: Лично правосъдие (Death Wish)

Лично правосъдие е поразяващ портрет, който предизвиква нашите традиционни представи за света, в който живеем, и провокира силни реакции. Пренасяйки в наши дни дълбоките и сложни теми от романа на Брайън Гарфийлд и вкарвайки нови вълнуващи елементи и непоколебим поглед към психиката на хората, филмът ще предложи на зрителите едно незабравимо трилър изживяване. 

Режисьор на Лично правосъдие е Илай Рот („Хотелът на ужасите”), по сценарий на Джо Карнахан („А отборът”, „Отдел „Наркотици”, „Димящи аса”, „Сивият”), базиран на филма на Майкъл Уинър и Уендел Мейес от 1974 г., по романа на  Брайън Гарфийлд. В ролите са Брус Уилис, Елизабет Шу, Камила Морон, Винсент Д’Онофрио, Джак Кеси, Дийн Норис, Майк Епс и др.

"Лично правосъдие" излиза в кината на 24 ноември, а дотогава гледайте следващия трейлър с български субтитри: