Ако сте твърде млади, за да си спомняте атмосферата на 70-те и никога не сте гледали „Брилянтин“, сега е подходящия момент да поправите този пропуск и да се срещнете със Санди (Оливия Нютън-Джон) и Дани Зуко (Джон Траволта), защото култовият филм от 1978 г. съвсем скоро ще се завърне, този път на малкия екран.

„Брилянтин: Гимназия Райдел“ ще е музикален сериал, който ще може да се гледа на стрийминг платформата на телевизионния канал HBO. Действието ще се развива по същото време като филма и в същата гимназия, но ще е съсредоточен върху други персонажи. Ще видим и някои от познатите ни герои, но новите ще бъдат доста повече.

Снимка: imdb.com

Разбира се, важна част от сериала ще е музиката. Създателите ще комбинират популярната музика от периода с оригинални песни, писани за новата продукция.

Снимка: imdb.com

„Брилянтин“ е един от най-култовите мюзикъли на всички времена и един от най-успешните филми на 70-те години. Благодарение на него изгряха звездите Оливия Нютон-Джон и Джон Траволта. Те играят двама много различни един от друг тийнейджъри, които се влюбват. Санди е прилежна ученичка от добро семейство, докато Дани е „лошо момче“.

Снимка: imdb.com

Филмът е сред най-големите кинокласики, а освен това е абсолютен комерсиален успех – с бюджет от едва 6 милиона, лентата успява да спечели забележителните за онова време (а и сега) 400 милиона долара. Днес историята на „Брилянтин“ може да бъде видяна и като музикална постановка на Бродуей.

Това не е първият класически филм от 70-те с продължение на малкия екран. Миналата година YouTub започнаха да продуцират оригиналния сериал „Кобра Кай“, продължение на култовия „Карате Кид“. Сериалът се радва на изключителен успех и е една най-успешните оригинални продукции на сайта за видео споделяне.