Фестивалът в Беглика традиционно събира всяка година общност от съмишленици - свободни хора, ентусиасти и мечтатели, които търсят хармония с природата и близки по дух хора. Музика, изкуства, занимания в работилници, дискусии в тихи кътове, изградени приятелства, натрупани нови усещания, потапянето във вълшебния див свят на природата, който води все по-навътре, към себе си и към другите. 

Снимка: Беглика фест

Тази година Беглика фест ще протече под мотото Пресътворение, завръщайки се към корените си, към желанието да установи по-дълбока връзка с естественото около нас. Събитието ще утихне, като се опита да се вслуша в гласа на планината и вникне в нейния език и тишина, вместо да пренася насред нея градския глъч и култура.

Снимка: Беглика фест

Организаторите искат всички заедно да сътворят заедно един наистина чист във всяко едно отношение фестивал, в който участниците да пристъпят в гората като в храм, за да  събудят у себе си усещането за свещеност, да бъдат будни и осъзнати хора, творящи изкуството на живот. 

Снимка: Беглика фест

Очаквайте по-малко децибели, повече поезия и вслушване в естествената музика на природата, по-малко известни артисти и повече възможност на артистът у всеки от нас да докосне сцената. По-малко предварително установена програма и повече импровизация. По-малко централизирано управление и повече хоризонталност при вземането на решения. 

Снимка: Беглика фест

Тази година фестивалът ще се проведе между 23-27 август на поляните в южната част на язовир Голям Беглик. Билети за можетe да закупите в мрежата на Ticket Logic Bulgaria, като децата до 14 години участват безплатно. Вижте повече информация в сайта на Беглика фест.