Тази неделя част от света ще гледа Националната футболна лига на САЩ – Супербоул. Спортното мероприятие ще обедни не само любителите на футбола, но и кино почитателите, които ще очакват да видят най-новия трейлър на “Алиса в Огледалния свят”.
След огромния успех на “Алиса в страната на чудесата“ през 2010 година щурите герои на Луис Карол се завръщат за следващото приключение на Алиса, Лудия шапкар, Белия заек, Чеширския котарак, всезнаещата гъсеница Абсолем, Червената и Бялата кралици и.... Времето – получовек, получасовник.

Последните години Алиса (Мия Вашиковска) е прекарала по море. Завръщайки се в Лондон, тя намира магическо огледало и се завръща във фантастичния свят на Страната на чудесата при своите приятели - Белият заек (Майкъл Шийн), Абсолем (Алън Рикман), Чеширският котарак (Свтивън Фрай) и Лудият шапкар (Джони Деп), който не е на себе си. 

Шапкарят е загубил своето Величие и Бялата кралица Мирана (Ан Хатауей) изпраща Алиса в търсене на Хроносферата, метален глобус в палата на Великия часовник, който контролира времето. Връщайки се назад във времето, Алиса се натъква на приятели и врагове в различни етапи от живота им и се впуска в опасна надпревара с времето, за да спаси Шапкарят.

Снимка: Press office

Ще видим отново и Хелена Бонъм Картър в ролята на Червената кралица, Саша Барън Коен в ролята на Времето и Рис Иванс в ролята на далеч по-консервативния баща на Шапкаря – Заник Хайтоп, както и много други.

Алиса в огледалния свят излиза по кината на 27 май 2016 г.