Този юли легендарният майстор на жанра Сам Рейми (Злите мъртви, Спайдър-мен) в ролята си на продуцент и режисьорът Александър Ажа (Високо напрежение, Очи на скалите, Огледала, Рога), част от "новата френска екстремност" в киното, обединяват сили в напрегнатия хорър трилър "Плячка". 

Във филма героите ще трябва да се борят за оцеляване в сблъсък на живот и смърт не само с развилнели се природни стихии, но и с едни от най-страховитите хищници на Земята – алигаторите. 

Когато масивен ураган удря родния ѝ град във Флорида, Хейли (Кая Скоделарио, Карибски пирати: Отмъщението на Салазар) пренебрегва заповедите за евакуация, за да открие изчезналия си баща (Бари Пепър, Спасяването на редник Райън).

Намирайки го тежко ранен в мазето на фамилната им къща, двамата се оказват в капана на бързо настъпващата приливна вълна на голямо наводнение. Докато времето им да избягат от засилващата се буря изтича, Хейли и баща ѝ откриват, че покачващото се ниво на водата не е най-смъртоносната заплаха, която ги грози.   

"Плячка" е по сценарий на Майкъл Расмусен и Шон Расмусен, режисьор е Александър Ажа. Продуценти са Сам Рейми, Крейг Флорес (300) и Александър Ажа. 

УБИЙСТВЕНИ ФАКТИ ЗА АЛИГАТОРИТЕ:

- АЛИГАТОРИТЕ СА ЖИВИ ДИНОЗАВРИ

Алигаторите се появяват за първи път преди 37 милиона години, което официално ги прави живи динозаври.

- АЛИГАТОРИТЕ ТЕ ВИЖДАТ ПЪРВИ

Алигаторите имат вродена способност да виждат в тъмното, което им дава предимството да проследяват жертвата си в пълен мрак. 

- АЛИГАТОРИТЕ СА НАВСЯКЪДЕ

Над 5 милиона алигатори и крокодили живеят по света.

- АЛИГАТОРИТЕ ИМАТ УБИЙСТВЕНА ЗАХАПКА

Челюстта на алигатора може да упражни натиск от 1242 килограма, което им гарантира най-силната, наблюдавана от учените захапка на живо същество. 

- ДОРИ И ОЛИМПИЙЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА ИЗБЯГАТ С ПЛУВАНЕ ОТ АЛИГАТОРИТЕ

Алигаторите могат да плуват със скорост 32,18 км/ч.

Ставаме "Плячка" в кината от 12 юли. Дотогава гледайте трейлър с български субтитри във видеото по-горе.