С най-новата си книга - "Афера по никое време" Катрин Елиът за пореден път разголва душата на съвременната жена, разбунтувала се срещу досадата на строго планираното всекидневие.

"Ако трябва да съм откровена, понякога ми се е случвало да си фантазирам, че Фил е умрял. Не че съм го мислила сериозно, винаги е било между другото и най-добронамерено... Както прави отегчена жена с две малки деца, омъжена прекалено дълго за човек, който за нищо на света не би могъл да се нарече забавен и добър."

Ето това се върти в главата на Попи Шилинг докато притичва до магазина или шофира към детската градина. Тя просто е изкушена от мисълта да се отърве от противните кожени дивани в цвят, напомнящ стомашно разстройство, да спре да ги чисти всеки ден с два различни накрайника на прахосмукачката, треперейки от страх, че може да пропусне някое петънце, да не държи стаите стерилно чисти, както иска Фил и както майка му настоява, и да не минава два пъти седмично с парцал первазите на прозорците. Това е безобидна фантазия, с каквато се забавляват голяма част от домакините, чиито мъже не са лоши и глупави, просто не са особено интересни.

Но нелепа приумица на съдбата освобождава Попи Шилинг от оковите на досадния й брак без любов. И тя изпитва... облекчение. Сега обаче Попи е изправена пред предизвикателството как най-пълноценно да се възползва от новопридобитата свобода. Объркана от всички примамливи възможности, които се отварят пред нея, Попи се хвърля през глава в поредица от авантюри. А сърцето й сякаш сочи в посока на единствения мъж, който не може да бъде неин.

За авторката

Катрин Елиът е добре позната на българските читатели с романите си „Мъже под наем“, „Съпруга в оставка”, „Стари вещи, нов живот”, „Всички готини са женени”, „Кофти тръпка”, „Не съм такова момиче”, „Брачна тройка” и „Денят не си личи от сутринта”. Историята в "Афера по никое време" е подправена с редица конфузни случки, свеж хумор и на моменти болезнена откровеност.

През 1994 година Катрин Елиът е обявена за най-талантлив млад автор. От този момент кариерата й върви стремглаво нагоре – книгите й се превръщат в бестселъри не само в родната й Великобритания, но и в целия свят. 

Иначе Катрин е щастливо омъжена за адвокат и има три деца, с които живеят в английската провинция с цяла менажерия коне, пилета и кучета.

„Афера по никое време” ще бъде на книжния пазар от 1 октомври. Цена: 14 лв.