RHCP избраха британската банда As Able As Kane да подгрява на концерта им в София на 1 септември.

Англичаните силно са впечатлили с представянето си "по-изветсните си батковци" и затова са поканени да свирят на всичките им концерти през август и септември.

Ето и малко история на бандата с абревиатурно заглавие: Бунтарите от А.А.А.К. започват да правят музика още в края на 80-те години. В началото те свирят главно по улиците на Манчестър, но якият им индустриален звук бързо ги изстрелва на челни позиции сред любителите на тежкия саунд. Tе набират скорост, както на острова, така и в останалата част на Европа. Стилът на А.А.А.К. се определя като смесица между електро и Buildingscape Beat, а критиците често ги сравняват с банди като Prodigy, Nine Inch Nails, Ministry и Public Enemy.

 

Всъщност те стартират кариерата си като дует, но скоро към тях се присъединяват още трима доста добри музиканти. Живите изпълнения на бандата са също на високо ниво, защото те поднасят истиски спектакъл за публиката всеки път, когато са на сцената.

Освен у нас, бандата ще подгрява концертите на RHCP в Прага, Загреб, Букурещ, София и Атина.

За съжаление нито една от предложените над 15 български групи не беше одобрена за съпорт от мениджмънта на артистите, съобщават организаторите.

Билети за концерта на Red Hot Chili Peppers все още могат да бъдат закупени на цени от 90 до 200лв.