От неделя, 1 юли, започва един цял месец в LadyZone.bg, посветен на музиката. Знаете, че и по принцип не я пренебрегваме, но в горещите дни все по-често ни се иска да танцуваме, да пеем, да ходим по фестивали, клубове и да не сваляме слушалките от ушите си, дори и когато шефът се сърди, че не го чуваме.

Решихме, че освен още повече и най-разнообразни песнички, с които да вдигаме настроението ви, обичайните новини за фестивали, концерти и нашите ЕжеСедмични Саундтраци, ще избираме и по един жанр, на който да обърнем малко по-специално внимание. По какъв начин? Бъдете търпеливи и ще разберете сами. Дотогава...

...откриваме с Джулая и ви поздравяваме с емблематичното парче на Uriah Heep. Обаче миналото си е минало и понеже не обичаме да циклим в него (нищо, че го помним), ще ви предложим два „нови” варианта за посрещане на първия ден от юли:

Предложение едно:
Sozopol Fest - July Morning (и неговото второ издание). Миналата година на плажа на къмпинг „Градина” слънцето (из)гря с Incognito, Jazzanova, Nik Weston, Kraak & Smaak, The Sweet Vandals, Onur Engin...

Тази пък, на 29 и 30 юни, и в продължение на около 36-часа ще можете да слушате изпълнители от близо и далеч, но много специално подбрани за плажно, морско настроение и лежерно поклащане някъде току до водата или ако предпочитате - весели танци на пясъка, придружени с игрив фънк ритъм и мелодичност.

Музиката на Black Coffee от ЮАР (който само между другото е в книгата на „Гинес” за най-продължителен диджей сет) и то в компанията на Bucie, не е нещо, което да подминете просто така:



Но може да искате да послушате американците Tortured Soul (29 юни):



…или пък - защо не - DJ Spinna (на 30 юни), който е много симпатичен, но не това е причината да е работил с хора кaто Джайлс Питърсън и DJ Shadow, а и се твърди, че е служил за вдъхновение на изпълнители като Еминем, Mos Def, Талиб Куали и Pharaohe Monk. Най-накратко:



Ще чуете и „най-японската група във фънка”, която е веднага след Spinna и се казва Osaka Monaurail. Ето ги и тях:



За финал - сет от Aaron Dae. От родна страна ще чуете Белослава, Dirty Purchase, Sirius&Methodical, Tri O Five, Ramsey Hercules, Emil Prize, Мартен, Ihou… Така че - ако имате пари в края на месеца, кола или просто много силно желание - "Градина" ви очаква.

Първите билети за Sozopol Fest са на цена 60 лв.  За еднодневен пропуск и на място - 45 лв. За двата дни съответно билетите са на цена 75 предварително и 85 лв. на входа. Таксата за палатка е 3 лв. за един ден и 5 лв. за два.

Предложение номер две:

не е така плажно атрактивно, но е за всички онези, които няма да могат да мръднат от столицата през уикенда. Паметникът на Съветската армия този път няма да осъмне изрисуван, но със сигурност там „нещо ще се случи”. Да, "Metropolis" ще открият летния сезон на 1 юли с „Hello Summer”, а техен специален гост ще е John Digweed. Диджеят няма да е за първи път у нас, но обещанието е за близо 3-часов сет от негова страна и спомени за времето, когато след целонощно трещене на ветеран-партитата, всички осъмваха именно там. 

„Hello Summer” ще приветства месец юли между 12:00 на обед и 22:00 вечерта.
Снимка: www.yuliagorodinski.comИ все пак - ако сте в Пловдив или сте просто твърди традиционалисти - тази година Кен Хенсли и група „Sunrise” and All Access Project ще са на сцената на "Античния театър" в Града на тепетата. Любителите на футбола ще могат да гледат финала на Европейското на голяма плазма в театъра, а подгряващи групи за вечния "July Morning" ще са Личо Стоунса и група Кофеин.

Следващата седмица пък, когато Sofia Rocks ще почука силно и категорично на вратата, очаквайте повече материали, посветени на и вдъхновени от рок музиката. Не за друго, ами защото не можахме да се сетим за по-удачна седмица, в която да обърнем внимание на тежките китари и всичко, за което мракобесните душици копнеят, харесват, обичат... хапват, пийват и обличат... 

А след това? Скоро ще научите. Дотогава: честит ни музикален юли!