"Отдолу всички сме жени" е заглавието на проекта на фотографката Ейми Г. Херман. Тя се е нагърбила с тежката задача да се бори срещу стереотипите за женската красота и всички етикети, които получаваме ежедневно.

Снимка: Facebook.com/UnderneathWeAreWomen

Колко от нас някога са били прекалено пълни, прекалено слаби, прекалено високи, прекалено ниски, прекалено мълчаливи, прекалено разговорливи... Ние сме сигурни, че доста от нас са били и всички тези неща наведнъж. Какви всъщност сме отвътре? Ейми Г. Херман иска да ни покаже именно това.

Снимка: Facebook.com/UnderneathWeAreWomen

В "Underneath We Are Women" австралийската фотографка съблича дрехите на жени, за да ги облече в това, което се крие под мотото "100 жени, 100 тела, 100 истории". За да ни покаже, че всъщност всички сме красиви. И то не защото някой ни е сложил този етикет, а просто защото сме специални, различни, многопластови, променливи.

Снимка: Facebook.com/UnderneathWeAreWomen

Целта на проекта е да се фотографират 100 жени с различен произход и разнообразни фигури, форми и възрасти, за да се даде гласност именно на красотата, която разнообразието ни дава. В момента тече кампания за набиране на средства за издаването на книга, която ще включва историите. 

Ето и кратко видео, което представя "Underneath We Are Women".