Канадското творческо дуо Емили Мерсие и Фредерик Марсей снимат и представят женски дупета за арт проекта "1001 fesses", с който да помогнат на дамите да се чувства малко по-комфортно за начина, по който задните им части изглеждат.

Фотографката и арт директорката от Монреал издигат на пиедестал женското дупе, представяйки истинска визуална поема от снимки на жени от различни раса и възраст, обикновено заснети сред природата.

Колекцията "1001 дупета" за цели да покаже на жените, че не трябва да се срамуват от своите тела, а трябва да бъдат горди от своята индивидуалност, въпреки че често не съвпада с налаганите стандарти за красота от модните списания. 

Двете започват проекта през 2014 г., като снимат само на естествена дневна светлина с лентова фотокамера Mamya 645. За да представят женското тяло в цялото му разнообразие, артистките никога не разкриват лицата или други разпознаваеми физически белези на анонимните модели във фотографии. Вижте едни от любимите ни от следващите кадри в Инстаграм: