.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

10 начина, по които четенето те прави по-готин човек

distractify2.com | преди 3 години
Книги
Няколко изследвания, които доказват, че животът без книги е много по-скучен

Живеем в интересни времена - можем да преглеждаме безкрайно много страници на таблетите и телефоните си. Имаме достъп до архивите на онлайн статии и новини. И докато това ни позволява да четем повече от всякога, има разлика между четенето онлайн и прочитането на книга. Според "The Telegraph", докато възможностите за получаване на информация днес са наистина много, качеството й значително намалява. Да изчетеш нюсфеда си във Фейсбук не е същото, като да прочетеш нещо от Толстой. Жалко е, защото да прочетеш хубава книга е не просто забавно:

1. Четенето обогатява речника ти

При изследване проведено от Rhode Island Hospital, сравняващо две групи 8-месечни бебета, те открили, че бебетата, на които е четено, разбират 40% повече думички от останалите. Същата разлика се наблюдава и при възрастните.

2. Прочитането на роман повишава капацитета за работа на мозъка в продължение на дни

Изследване, направено от Emory University открива, че четенето на книга може да повиши неврологичните промени във връзките в мозъка, които действат като мускулна памет и остават дни наред. Романът не само може да те постави фигуративно на мястото на друг човек, но и чисто биологично.

3. Четенето предотвратява развитие на болести като Алцхаймер и деменция

Повишената мозъчна дейност може да е полезна и за други неща - разнообразни изследвания са доказали, че възрастните, които имат хобита, стимулиращи мозъка - четенето на книги, например - е по-малко вероятно да заболеят от Алцхаймер. Мозъкът е орган - така, както упражненията заздравяват сърцето, четенето заздравява мозъка.

100-те книги, които всеки трябва да прочете >>

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?