Романтичните сцени във филмите често са началото на голяма, страстна любов. Актьорите, които трябва да бъдат достатъчно убедителни в интимните си чувства един към друг на екран, често прекрачват границите и пренасят тази страст в живота си. 

Вики, Кристина, Барселона
Във филма Пенелопа Круз и Хавиер Бардем влизат в образа на една доста странна семейна двойка. Горещият испански темперамент на кино героите личи във всеки жест и реплика. Филмът буквално прелива от страст. Този емоционален фейерверк избуква и е причината между актьорите да започне буренс романс, който впоследствие прераства в брак и семейство. 

Снимка: Columbia Pictures

Жестоки игри
Това, което ние обикновено наричаме химия в любовта, се случва на актьорите Рийз Уидърспуун и Райън Филип по време на снимките на "Жестоки игри". Така че докато го гледате, не се съмнявайте, че емоциите между двамата са истински.

Апартаментът
На снимките на този филм се заражда любовта между все още неизвестната по това време Моника Белучи и френския актьор Венсан Касел. Така се появява двойката, която става култува в кинематографията за години напред.  

Дневникът на едно пиянде

Филмът е ключов за живота на един от любимците на много жени - Джони Деп. След снимките той предлага брак на Ванеса Паради и живее с нея цели 14 години. ,

В ритъма на танца

Това е филм, който може да се гледа много пъти - отново и отново. Причината е, че след него някак много ни се приисква да затанцуваме неудържимо. Влюбените очи на Ченинг Тейтъм и Джена Дюън са страхотна двойка. В момента те са женени и имат дъщеря. 

Снимка: Columbia Pictures

Дни на грохот

В началото на своята кариера Никол Кидман е с ослепителни червени къдрици - спо,мняте ли си? Именно по това време снима филма "Дни на грохот" и там се среща с Том Круз. Среща я и повече никога не иска да се раздели с нея. Екранния роман много бързо се превръща в реален. 

Алфи 

В този филм любимецът на жените Джъд Лоу се превъплъщава в образа на Казанова и това, разбира се, много му отива. Със същата лекота му се удават и интимните сцени с актрисата Сиена Милър. Причината - по време на снимките между двамата се разразява истински романс. 

Мистър и мисис Смит

Този филм се оказва съдбоносен за всеобщите любимци - Анджелина Джоли и Брад Пит. Следва 12 години съвместен живот и много деца в семейството. 

Невероятният Спайдърмен

Чаровният човек-паяк Еднрю Гарфилд, подобно на своя герой, заплита в паяжината си не само своята екранна партньорка, а и истинската Ема Стоун. Интимните им отношения продължават и до момента.