Летните жеги са вече факт, но този месец нещо друго също ще ви разгорещи. Юли е зареден с обещаващи музикални премиери, сред които, за щастие, има за всекиго по нещо. Инди поп, R’n’B, пънк и какво ли още не – хвърлете един поглед на тазмесечните албуми, които гарантирано ще подобрят не само почивката, но и настроението ви!

The Bride, Bat for Lashes

Вероятно вече отдавна си тананикате мелодията на “I do”, която излезе в Youtube още през февруари, а от този месец вече можете да се радвате и на целия албум, който впечатлява с меланхолика и ефирни вокали. С други думи – нищо нетипично за Наташа Кан.

Waking at Dawn, Roy Wood$

Само година след дебютния си албум, 20-годишният Дензъл Спенсър избухва със също толкова добрия Waking at Dawn. Определено препоръчваме за любителите на алтернативната R’n’B музика.

California, Blink-182

Любимата пънк банда се завръща и то как! Макар и след петгодишно отсъствие, Blink-182 остават верни на стила си, заплашвайки бързо да ни върнат към тийнейджърските ни години. Ние, разбира се, нямаме нищо против.

GØGGS, GØGGS

Мулти-инструменталистът Тай Сигал не спира да твори. Този път в колаборация с Крис Шоу от Ex-Cult и Чарлс Мутарт от Fuzz, с които работи едва от година, създава GØGGS и избухва с 10 гръндж-пънк трака, които далеч не са за хора със слаби сърца... и уши.

blackSUMMERS'night, Maxwell

Седем години след Грами наградата за BLACKsummers'night, Maxwell продължава с (както подсказва и заглавието) започната музикална трилогия. Соул иконата не изневерява на стила си, омагьосвайки ни с неподражаем фалцет и копринено меки мелодии.

IV, BadBadNotGood

Не се заблуждавайте – макар и името им да сочи друго, канадската джаз банда, която ще чуете е всичко друго, но не и лоша. След завидна музикална история, групата ни представя петия си студиен албум, в който ще се насладите на имена като Сам Херинг и Kaytranada. Послушайте, определено си струва.

Wildflower, The Avalanches

Изглежда хубавите неща наистина стават бавно. Иначе защо би била тази 15-годишна пауза след толкова успешен дебют? Така или иначе, дългоочакваният втори албум вече е факт, а чакането, изглежда, си е струвало. Wildflower ще ви оплете в различни жанрове и времеви периоди, включвайки и колаборации с имена като Toro y Moi, Father John Misty, Mercury Rev и много други.

Blank Face LP, ScHoolboy Q

Куинси Матю Хенли се завръща към корените си с оригинално звучене и впечатляващи колаборации. За почитателите препоръчваме и късометражните филмчета към албума, които можете да видите в Youtube.

Reverie EP, Tom Misch

20-годишният лондончанин определено заслужава внимание не само заради годините, но и заради обещаващия си талант. Вторият му албум впечатлява със свежи соул вокали и джазови акорди, които ще ви накарат да натискате Repeat отново и отново.

For All We Know, NAO

Новият албум на NAO ще излезе в края на месеца, но това не означава, че не можем да се насладим на поне част от таланта ѝ още днес. For All We Know включва вече достъпните "Bad Blood," "Girlfriend," "Fool to Love" и "Inhale Exhale", които несъмнено ще намерят място сред любимите ви парчета.