След безпрецедентния успех през 2018 г., архитектурният форум БЕЗ СТРАХ ще събере за втора поредна година български студиа в два дни с лекции и дискусии. 

Инициативата е на архитектурното студио "Conveyer", а поводът за първото издание през 2018 г. е 10-годишнината на студиото и стремежът към събитие за градивен диалог за тенденциите в съвременната архитектура и проблемите на сферата в България.

"БЕЗ СТРАХ" 2 е с вход свободен на 20 и 21 април в "ГЕНЕРАТОР" на столичния бул. "Черни връх" 47, откриващото парти на 19 април.

Участници в "БЕЗ СТРАХ" 2 са студиата: BUREAU XII, E-Arch, I/O Architects, DESET Architects, Борислав Буров, L6 Studio, ZOOM Studio, MODE Studio, Transformatori, AEDES Studio.

През 2019 г. "БЕЗ СТРАХ" е под надслова "БЕЗ ПАРИ".

"Без да поставяме ограничения за лекциите на студиата, и дори оставяйки се да бъдем изненадани, смятаме, че темата отваря широко поле за дискусия - от архитектура с рециклирани материали, които я правят икономична и архитектурни сгради и намеси, за които се работи про боно в услуга на обществото, до темата със заплащането труда на архитекта", казват организаторите.

Основната цел е и тази година да се съберат на едно място водещи архитектурни студиа с различен подход на работа и гледни точки, обединени от принципа, че добрата архитектура изисква смелост. "БЕЗ СТРАХ" поставя важни въпроси от сферата в лекции и дискусии, и се стреми да запълни нишата на независими архитектурни събития.