Не много отдавна Аманда Байнс, сладураната от сериала „Какво харесвам в теб”, беше една от най-обичаните млади звезди в Холивуд. Тя дори беше един от редките примери за дете актьор, което успява да премине през пубертета към зрелостта безпроблемно и без да привлича вниманието на клюкарските издания с неприличното си поведение. Тя имаше порядъчно семейство и репутацията на талантлива и здраво работеща млада актриса, обожавана от медии и публика, печелейки редовно наградите Изборът на децата на Америка.

Отскоро обаче Аманда не спира да прави бели. Невинното момиче, познато ни също от хитовата романтична комедия „Какво искат момичетата”, се въвлече в редица проблеми с пазителите на закона. Блондинката си спечели глоба за шофиране под влиянието на алкохол, после бяха повдигнати няколко обвинения за бягане от местопрестъпление с кола, а след това излязоха и снимки, на които тя пуши нещо, приличащо на марихуана, отново докато шофира. За капак на всичко, заради последните й излияния, сега всички я мислят за психично нестабилна.

На 23 май 2013 г. актрисата беше арестувана в Ню Йорк с обвинения за притежание на марихуана и безразсъдно и заплашително поведение. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Но нека проследим хронологията на регресивното й поведение.

27-годишната Аманда започва кариерата си още на 10 години. На 13 тя вече има собствено шоу – „Шоуто на Аманда”. Следват редица успехи в печелившите проекти „Голям тлъст лъжец”, „Какво харесвам в теб”, „Тя е пич”, „Лак за коса” и др. Всичко е наред до 2008 година, когато русокоската прави опасен завой и друга кола я удря. Въпреки че вината за инцидента била нейна, полицията се смилява над нея, защото не установяват сериозни наранявания или щети.

През 2010 г. в социалната мрежа Туитър тя пише: „Пенсионирам се. Никога не съм писала филмите или сериалите, в които участвам. Само изпълнявах това, което ми кажат. Да си актриса изобщо не е толкова забавно. Когато спра да обичам нещо, спирам и да го правя.”, но само няколко седмици по-късно обявява „завръщането си” с филма „Лесна, а?”, където си партнира с Ема Стоун.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos



През април 2012 г., след парти вечер в Лос Анджелис, в 3 часа през нощта, Байнс се блъска в полицейска кола. Тя отказва да направи наркотични тестове, но бива арестувана за шофиране под влиянието на стимуланти и задържана до сутринта, когато я пускат срещу гаранция от 5 000 долара. Актрисата обаче отказва да признае вината си и вместо това пуска в Туитър публично съобщение до президента Барак Обама, гласящо: „Аз не пия. Моля, арестувайте ченгето, което ме арестува.”

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Само 4 дни по-късно тя се удря в друга кола и бяга от местопрестъплението. Пострадалият шофьор успява да запише регистрационния номер на колата й се оказва, че е тя е била взета под наем на името на Аманда. След още 2 дни излиза снимка, на която звездата отново прави нарушение, а именно говори по телефона, докато шофира. След още месец се блъска в пикап и продължава да кара до близката бензиностанция, до която я преследват хеликоптер и 6 полицейски коли. Всъщност щетата за пикапа била минимална и не е ясно защо се е опитала да избяга. След поредния инцидент, който предизвиква през август, най-сетне отнемат разрешителното й.

Липсата на шофьорска книжка обаче, очевидно не може да спре безразсъдната Аманда. Леките инциденти продължават, а и се появяват снимките, направени на няколко локации в града на ангелите, където изглежда симпатягата пуши марихуана зад волана.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През септември започват да пълзят и слухове за психичното й състояние. Съседи и хора, които посещават фитнес центъра, в който ходи и актрисата, твърдят, че са чували как си говори сама. Също така, служители в известен холивудски бутик разказват как веднъж Аманда прекарала 2 часа, заключена в съблекалнята.

Звездата обаче явно е решила да живее в отрицание. През септември 2012 г., за списание People тя споделя: „Справям се страхотно. Отказах се от актьорската професия и възнамерявам да замина за Ню Йорк, където ще започна модна линия. Няма да коментирам арестите си, тъй като не пия и не карам пила. Всичко това е измислица.”



Да, наистина отива да живее в Ню Йорк, но проблемите определено продължават. Започва да пуска снимки в социалните мрежи, на които е напълно гола, от кръста нагоре, както и да изпраща провокативни съобщения до други известни личности в мрежата. Очевидно е, че менталното й състояние се влошава, но вместо да потърси помощ, тя използва уеб пространството, за да заплашва медиите със съд и да прави злобни коментари към Риана като например „Крис Браун те биеше, защото не си достатъчно красива”.

Преди няколко дни и само две седмици след като й беше поставен изпитателен срок заради безбройните пътни произшествия, на 23 май бе арестувана по обвинения в безразсъдно и опасно поведение и притежание на марихуана, след сигнал до полицията, че е хвърлила бонг от прозореца на апартамента си в Ню Йорк. След като преминала психиатрична експертиза, прекарала нощта в ареста, а на сутринта я пуснали под гаранция и насрочили дата за делото през юли.

Досието на Аманда

Лъчезарното момиче, станало известно с комедийните си роли, продължава да отрича провиненията си. Напротив, преди да са минали и 24 часа от пускането й под гаранция, тя казва: „Пуша само тютюн. Не пия и не взимам наркотици. А и никога не съм притежавала бонг. Знам само, че така като си гледам снимките, ще трябва да си направя втора операция на носа”. Освен това, актрисата твърди, че при последния й арест един от полицаите я е нападнал сексуално. Жалко за пропиления потенциал. Остава да се надяваме, че все пак един ден може да осъзнае проблемите си и да ги разреши, за да ни радва още с екранното си присъствие.