Очарователната актриса София Бобчева, която ни спечели силно с ролята на Диди в сериала "Скъпи наследници", очаква първата си рожба през октомври. Новината потвърди самата тя пред Ladyzone.bg.

Талантливата ученичка на непрежалимия Стефан Данаилов скоро ще прекрати всичките си участия на сцена. Днес е последната й изява в Народния театър, където се поставя пиесата "Бонбон".

На 25 май пък перничани ще могат да я гледат в постановката "Игра за двама", където си партнира с Александър Кадиев.

Пожелаваме на София щастлива и спокойна бременност, като ще си позволим да изразим увереност, че ще бъде прекрасна майка.

Още за актрисата

Сценичната кариера на София Бобчева започва още в ранното й детство, когато става част от вокална група „Врабчета“ и се прочува с изпълнието на песента „Бански на лалета“. Като малка пътува много заради работата на баща си, който се занимава с авиация. Учи една година в Торонто, където дори получава канадско гражданство. След завръщането си в България кандидатства в театралната академия, където първата година не я приемат, което се оказва за късмет, защото при второто кандидатстване е избрана в класа на професор Стефан Данаилов. Там пък неин състудент е водещият на „Преди обед“ Александър Кадиев.

Любима остава ролята в дипломния й спектакъл - „Красива птичка с цвят зелен“, където играе 100-годишна баба и печели наградата за най-добра актриса на академията за випуска си.

На голямата сцена на Народния театър „Иван Вазов“ попада още на 16-годишна възраст, когато спешно трябва да смени друга актриса и да научи ролята само за три репетиции. Спомените й от тогава бледнеят, защото стресът е бил голям, но и до ден днешен й се случва да получава паник атаки, преди да излезе на сцена.

Като едно от големите си театрални предизвикателства София Бобчева посочва пиесата „Очите на другите“, където ролята й изисква да играе гола на сцената.

„Когато не играя, ми става скучно и започвам да се притеснявам за здравето си, страх от всякакви болести, затова предпочитам да съм заета“ – признават я.