Грешка, която Николета Лозанова допусна в един от постовете си в социалните мрежи, отприщи множество реакции. Тя има много последователи както в Instagram, така и във Facebook, което е голяма сила, но и отговорност. 

Покрай 24 май много хора изразиха възмущението си от неграмотността на учениците, издаването на романа "Под игото" на Иван Вазов на шльокавица... Негативните емоции продължиха с бисерите от матурите за зрелостниците, а след това преляха директно към провокативните тоалети на абитуриентите и тяхното разкрепостено поведение на баловете. 

И като че ли в цялото това вайкане, оплакване и укоряване, забравихме едно - грешките са заради ненаучените уроци. Важи както за правописа, така и за възпитанието. А ненаучените уроци често са не добре преподадени уроци - от родители, учители, съседи, роднини и т.н. Затова, когато едно цвете расте на криво, е добре да погледнем дали пък нещо не е объркано в корена му.

Езикът е жива материя и се променя във времето. Но дори да си Николета Лозанова нямаш силата да промениш думата "обичам". Съгласни ли сте?