.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

91-годишен мъж вече 56 години строи катедрала от боклуци

Евгений Милов | преди 2 години
катедрала от боклуци
Снимка: Youtube
Катедрала, построена не благодарение на архитектурата, а на вярата

Някои го наричат "Лудия", но луд човек не е способен на подобно нещо – въпреки че няма архитектурно образование, 91-годишният Дон Хусто вече 56 години посвещава всеки ден от живота си, за да строи катедрала от боклуци.

Катедрала, построена не благодарение на архитектурата, а на вярата, която бившият трапистки монах издига от всевъзможни отпадъци на улицата в Мехорада дел Кампо край Мадрид.

През 1961-а испанецът се разболява тежко от туберкулоза и се налага да напусне манастира, който обитава от осем години. След като се възстановява от заболяването, той използва наследената от родителите си земя, за да построи като признание към Бог храма "Nuestra Señora del Pilar", че е съхранил живота му.

"Не искам нищо материално, никакви пари. Затова се отказах от всичко, дори от къщата си", заявява Дон Хусто в следващото видео:

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?