Слава богу - времето с русалките по ръцете и "Мара '92" на рамото отдавна остана в миналото и никой не смята, че хората се рисуват само в казармата или в затвора. Всъщност татуировките са страхотен и може би съвсем малко бунтарски начин да демонстрираш индивидуалност. Нещо повече - разнообразието от картинки и надписи по телата на хората наоколо - осъзнато или не, ни казва това-онова за тях. Или пък са още един начин самите ние да заявим (индиректно) нещо и да покажем на другите какво е важно за нас. В този смисъл - една идея, която намерихме реализирана по доста добър начин - татуировки на част/ oбложка на любима книга, поема или дори просто кратка, но значима за дадения човек мисъл от роман/стих.

Шарен и прекрасен начин да покажеш любовта си към Алиса в страната на чудесата - с Котарака на ръката:
http://retreatbyrandomhouse.caТази татуировка пресъздава оригиналната корица на антиутопията "451 градуса по Фаренхайт" от Рей Бредбъри.
http://retreatbyrandomhouse.ca"Nolite te bastardes carborundorum" е измислен латински и означава "не позволявай на копелетата да те потискат". Цитатът е от книгата на Маргарет Атууд   - "The Handmaid's Tale"
http://retreatbyrandomhouse.ca

Простичък графичен начин да демонстрираш привързаността си към чудесната история на Дороти в класиката "Магьосникът от Оз"

http://retreatbyrandomhouse.ca"but world enough and time" е цитат от "На неговата свенлива любима" от Андрю Марвел. Изразът можете да намерите и в "Жената на пътешественика във времето"

http://retreatbyrandomhouse.ca
Страхотен трибют към "Животът на Пи" от Ян Мартел

http://retreatbyrandomhouse.ca
Две думи: Тери Пратчет.

http://retreatbyrandomhouse.caПросто текст от Дейвид Фостър Уолъс и цитат от романа "Infinite Jest"


Е какво бихте си татуриали вие - цитат, картинка или просто нещо малко, което напомня за любовта ви към литературата?