Ако сте постоянно заети и се чувствате напрегнати, а дните ви се струват монотнни, може би ще искате да разберете кои са онези неща, които ще върнат усмивките на лицата ви. Не е необходимо да правите всики ежедневно, но дори и само част от тях ще ви накарат да се почувствате по-различно.

Оправяйте си леглото

Вероятно това е последното нещо, което ви се прави, когато се събудите. Но е добре да започвате дните си с малко организираност. А и е хубаво, когато се прибереш след работа, да намериш леглото си подредено и красиво.

Направете комплимент на някого

Не можете да си представите колко положително можете да повлияте на някого само с един комплимент. Вероятно и на вас ви се е случвало - дори и в най-неприятния ден да чуете, че имате страхотни обувки или косата ви е чудесна, веднага ще си върнете доброто настроение. Да знаете, че и вие можете да направите деня на някого по-хубав, е важно. Не се скъпете на комплименти, когато наистина харесвате нещо - може би ще помогнете на някого, без дори да подозирате и без кой знае какво усилие.

Смейте се

Ако дори и един ден от живота ви премине, без да сте се разсмяли искрено и от сърце на нещо, значи нещо наистина не е наред. Смехът е едно от най-прекрасните неща в живота. Важно е всеки ден да си намирате по нещо, което да ви радва и усмихва. Добре е за ума, тялото и душата. Освен другото е смехът е заразен. Ще усмихнете и други хора.

Пробвайте по нещо ново

Може да е нещо наистина дребно - например да пробвате нова марка кафе или да отидете до работа по друг маршрут. Тези малки неща обаче могат да променят целия ви ден. Предлагат ви нова перспектива за живота ви и може да ви отворят очите - ако пробвате по нещо ново всеки ден, живеете съвсем малко повече - ден за ден.

Направете нещо мило за някого

Това е едно от най-хубавите неща, които можете да правите всеки ден. Случаен акт на внимание, мил жест и то за човек, който не е задължително да ви е близък, е нещо наистина хубаво за вас, а и за другия. Можете да купите "висящо кафе", да купите закуска на бедно дете на улицата или дори да задържите вратата на някоя сграда за непознат. Така не само ще се чувствате по-добре със себе си, но и ще помогнете светът да стане по-хубаво място - важни са малките неща.

 

Направете нещо значимо

Не бива да минава и ден, в който не сте направили нещо смислено. Всеки намира смисъла на различни места и в неща, които са уникални за неговите разбирания. Но е важно, без значение от това кой сте и с какво се занимавате, да правите по нещо, което е важно за вас.

Бъдете благодарни

Най-добрият начин да цените всеки свой ден е да сте благодарни за това, което имате. Всяка вечер спирайте и помислете за това какво цените в живота си. Дали е приятел, топлината на леглото ви, пълният ви стомах? Важно е да сте благодарни за тези неща, защото ще ви помогнат да осъзнаете колко благословени сте. Трябва да се чувствате късметлии, защото не всеки има нещата, които вие смятате за даденост. Ценете ги.

Кажете на някого, че го обичате

Сигурни сме, че родителите или роднините ви ще се радват да чуят, дори и по телефона, колко много ги обичате. Това късо изречение е толкова важно и е хубаво да го казваме всеки ден поне по веднъж. Всеки ден казвайте на хората около вас,ч е ги обичате и че ги цените.

Какво според вас е важно да правите всеки ден?