Актьорът от "Игра на калмари" О Йонг-су е обвинен в сексуално насилие, съобщиха южнокорейските съдебни власти. 78-годишният актьор е обвинен, че през 2017 г. е докоснал жена по неподходящ начин, съобщиха официални лица.

Той е отрекъл обвинението, съобщават местните медии. О Йонг-су стана първият южнокорейски актьор, спечелил наградата "Златен глобус" за най-добър актьор в поддържаща роля в сериал след изпълнението си в нашумялата трилър поредица на "Нетфликс" по-рано тази година.

Според информационна агенция Yonhap предполагаемата жертва за първи път е подала жалба в полицията срещу него през декември миналата година. Но случаят е приключен през април, без да бъде повдигнато обвинение.

Снимка: NETFLIX

Сега прокуратурата е възобновила разследването "по искане на жертвата", съобщава агенцията.

След повдигането на обвинението Министерството на културата на Сеул е решило да спре излъчването на правителствена реклама с участието на актьора.

"Игра на калмари" е най-популярният сериал на "Нетфликс" за всички времена, който разказва историята на затънали в дългове хора, които се състезават за огромна парична награда в смъртоносна поредица от детски игри. О Йонг-су играе най-възрастния участник в състезанието за оцеляване, пише още БГНЕС.

Вижте повече за "Игра на калмари" в следващото видео: