.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

7 фрази, които да премахнеш от речника си, за да се чувстваш щастлива

LadyZone.bg | преди 36 седмици
щастие
Снимка: istockphoto.com
Не съжалявайте и не се опитвайте да промените себе си - най-добрите неща, които може да направите за себе си

Много често в ежедневието си използваме заучени фрази, които печелят време, докато измислим какво да кажем или ги казваме, за да се харесаме на човека отсреща. Всъщност, за да бъдем щастливи, усмихнати и удовлетворени от самите себе си, най-простичкото нещо, което можем да направим, е да говорим това, което мислим и чувстваме и без да се извиняваме прекалено често за щяло и нещяло.

„Нямаш грижи“ е фраза, която използваме, когато искаме да се харесаме на някого и да му покажем, че сме готови да му помогнем. Да бъдем добри е прекрасно качество, но не използвайте словосъчетанието винаги и за всичко. Ние самите сме тези, които не трябва да имат грижи, нали? Може да го замените с „Ще видя какво мога да направя по въпроса“.

„Мъжете не харесват такива неща“ – мъжете са различни и за всеки влак си има пътници. Не се опитвайте да се харесате на някой мъж като промените нещо в себе си. Това означава, че той не е човекът, ако не ви харесва такава, каквато сте. Фразата издава несигурност, а вие сте щастлива и уверена, нали?

„Съжалявам много“ – за да изречете думичките наистина трябва да съществува основателна причина да се извините за нещо. Много жени го правят, без да е налична такава. Не е нужно да се извинявате, че сте себе си.

„Не мога да си позволя да изям това“ – вчера не тренирах достатъчно, за да си позволя цял шоколад или наруших диетата последните дни, така че си забранявам сладко няколко дни. В главата на жената винаги се въртят подобни мисли и фрази, но в крайна сметка не е работа на никого с какво се храните. И не е нужно да споделяте какво сте си забранили да ядете. Ще се чувствате по-щастливи и пред себе си и пред другите.

„Има ли смисъл?“ – разбира се, че всичко има смисъл. Преди всичко бъдете уверени в това, което казвате и правите. Фразата звучи разколебаващо и би объркала не само вас, но и околните.

„Просто мисля...“ – отново неувереност в собствените възможности. Категоричното „Мисля“ е достатъчно да покажете и заявите мислите си, така че те да бъдат чути.

„Наистина“ – ами, всичко, което говорите е истина. Изобщо не е нужно да уточнявате и да изпадате в подробности. Повярвайте наистина!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?