.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

7 ефективни стъпки за преодоляване на зимната депресия

LadyZone.bg | преди 3 години
2110994292.jpg
Снимка: Thinkstock
Съветите на Катерине Шафлър, терапевт в Google

През зимата е напълно нормално да изпаднем в депресия. Дните са кратки и мрачни. Студено е. Храним се по еднообразно. Нямаме толкова социални контакти както през лятото. Тук публикуваме съветите на Катерине Шафлър, която е терапевт в Google и се грижи точно за добрата кондиция на служителите в технологичния гигант.

1. Упражнения – поне по 10 минути на ден

Дори 10-минутна физическа активност подобрява кръвообращението, а оттам и състоянието на мозъка. Ако пуснете любима музика, ефектът ще е още по-добър.

2. Светлинна терапия

Забравете за сумрака, при който светлината в стаята идва основно от телевизора или компютъра. Пуснете всички лампи вкъщи. Дори можете да запалите и някоя свещ, това винаги подобрява настроението.

3. Разходки

Това не отменя упражненията от точка 1. Трябва да се излиза всеки ден, дори да не е слънчево. Дори в облачно време човек поема освен свеж въздух и така нужната му светлина.

Ключови думи:Депресия, Психология
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?