Знаете ли защо италианците са известни със своя изискан вкус, добър начин на живот и вечен стремеж към красивите неща? Защото имат принципи, които следват. Ето колко полезни могат да ни бъдат те и какви уроци можем да научим от тях.

Хранете се бавно и никога сами
В Италия не съществува бързо хранене в истинския смисъл на думата, въпреки че има ресторанти за бързо хранене на известни марки. Италианците обичат да хапват бавно и винаги в компанията на добър приятел или семейството, никога пред компютъра или телевизора. Освен това винаги хапват местно произведена храна.

Какво можем да научим от френските жени>>
 

Пийте, но не прекалявайте
Италианците обожават виното и най-вече своето, което е несравнимо по вкусови качества. Едно от важните правила, които следват, докато отпиват грациозно от чашата, е никога да не прекаляват с него. Ето така се пие със стил по италиански.

 

Пътят към по-добро здраве – чаша червено вино>>
 

Спрете да бързате
Като че ли новият ритъм на живот, който живеем всички от няколко години насам не е обхванал италианците в такава висока степен. Рядкост е да видите италианец да пие кафе на крак, в метрото, асансьора или автобуса. Те винаги ще намерят време да изпият едно качествено еспресо на спокойствие. Понякога точността и появата навреме на работа не е в наша полза.

Кажи ми зодията си, за да ти кажа къде да пътуваш>>
 

Най-добрата работа на света е да живеете близо до семейството
Семействата в Италия имат дълбоки традиции и винаги предпочитат да живеят наблизо, вместо да се пръсват в различни краища на страната или извън нея. По този начин те имат възможност често да правят сбирки, празнични банкети и неделни обяди, които се превръщат в традиция, която сближава членовете на семейството.

Грижете се за имиджа си
Това, разбира се, не се отнася толкова за външния вид на човека, а за неговия обществен имидж. Поради тази причина много рядко можете да видите пиян италианец на улицата и други подобни картинки. Италианците следват и се опитват да постигнат хармоничен начин на живот, който благоприятства естетиката и красивото поведение.