Ако искате една по-различна ваканция, съветваме ви да опитате с поне един от 5те най-завладяващи велопреходи в Европа. Макар и още не съвсем довършени, всеки един от тях ще ви спечели с неустоимите гледки на всеки ъгъл.

1. Пътят на реките

Веломаршрутът започва от Атлантическия океан и завършва при Черно море, прекосявайки десет държави и четири големи реки – Лоара , Сона, Рейн и Дунав. Пътят е дълъг 3 653км и печели сърцата на преминалите го с живописните си гледки и разнообразието от важни исторически монументи.

2. Пътят на Желязната завеса

Велосипедният път е почти завършен, като се очаква да преминава по цялата дължина на някогашната Желязна завеса. Този маршрут ще позволи на велосипедистите да се върнат назад във времето, прекосявайки цели 20 държави. Пътуващите ще се натъкнат на няколко национални парка, изключителна палитра от растителни и животински видове, музеи и много други атракции. Маршрутът е разделен на три отсечки – източна, централна и западна, с обща дължина 10 400км.

3. Слънчевият път

Слънчевият път започва от Норвегия и завършва в Малта, преминавайки през 9 държави. Дълъг е 7 409км, като всеки сантиметър от тях обещава култура, история, природа и слънце, които няма да забравите до края на живота си.

4. Кехлибареният път

Кехлибареният път е дълъг 1930км и обхваща две морета – Балтийско и Адриатическо. Наречен е така, заради скъпоценният камък, който е открит в Прибалтийския район. Макар и един от най-кратките маршрути, той ще ви предложи реки, планини и куп приключения, които ви очакват на всяка пряка.

5. Пътят по Атлантическото крайбрежие

Преминавайки по дължината на континента, от Скандинавия до Алгарве, Португалия, този веломаршрут съчетава едни от най-красивите крайбрежни гледки. 

Избирайки този велосипеден маршрут очаквайте 8186км, които ще ви срещнат с величествени фиорди, крайморски градчета и целунати от слънцето брегове.