Силата на светлината
Казват, че когато светлината е твърде силна тялото е склонно да изпитва повече емоции. В случай, че трябва да вземете (важно) решение и не можете да се концентрирате, намалете или изгасете светлината. По този начин ще можете да се съсредоточите и анализирате правилно ситуацията.

Сутринта е по-мъдра
Към края на деня сме склонни да избираме винаги „по-лесния” начин за разрешаване на определен казус. Да, но това не е достоверно. Ако не се чувствате способни да вземете дадено решение, по-добре изчакайте до сутринта - след сън съзнанието ни е отпочинало и може да анализира добре фактите.

Фантазията е също добър съветник
Мислите над казус, който обвързва няколко различни сценарии – кой да изберете? Напишете различните варианти на отделни листове хартия и ги разположете на земята, разделечавайки ги един от друг. След това, застанете прави (последователно) върху всеки един лист/вариант и си представете - как би се развила дадената опция в бъдещето? Ако не ви харесва насоката, това означава, че това не е отговорът. Отхвърляйте по този начин всички неправилни избори, ще стигнете до правилния.

Енергична музика
Колкото и странно да звучи ритмичната музика стимулира мозъка да работи по-бързо. За това, когато сте раздвоени, пуснете си някое готино парче, отдайте се на ритъма и така ще увеличите шансовете да вземете (правилно) решение.

Езикът на тялото
Затворете очи и се съсредоточете, обръщайки внимание на реакцията на тялото ви. Кажете на висок глас въпроса, който ви тормози и вижте какво се случва. Пример: „Днес искам ли да пия кафе?” ако тялото ви се наклони, от само себе си, напред – това означава, че най-вероятно ще пиете кафе.

В краен случай, винаги може да хвърлите „ези или тура”.