Технологиите в днешно време са се превърнали в неразделна част от ежедневието ни. Още със събуждането отправяме поглед към смартфона и разчитаме на устройствата повече от всякога. Въпреки това очарованието от малките неща в живота все по-често ни убягват, а технологиите все повече ни отдалечават от реалния свят.

Според проучване 63% от потребителите на смартфони на възраст между 18-29 години признават, че се унасят в сън с мобилен телефон. 50 на сто от тях вземат своите смартфони до тоалетната.

Не сме убедени, че отбягването им е възможно, но трябва да се преструктурира употребата им. Използването на смартфоните може да е и доста забавно и различно без Facebook или Tweeter. Има редица приложения, които да разнообразят ежедневието ви.

По-долу ви предлагаме няколко неща, които ще ви накарат да се позабавлявате, да си припомните старите времена, но без да захвърляте модерните джаджи.


1.Пишете отново с химикал

Спомняте ли си времето, когато пишехте всичко на ръка? А размазаното мастило и скиците в бялото поле? Вземете отново химикал и напишете нещо. Друг забавен вариант да се върнете към спомените за часовете, прекарани в училище е приложението iSketchnote. С него можете да пишете вашите бележки, скици и драсканици на ръка върху дисплея на смартфона или таблета.



2.Изгубете се в някой непознат град

Преди време хората са използвали карти и компаси, за да се ориентират. Не са имали GPS, който да ги отведе директно на желаното място. Има известен чар в това да пътувате и да обиколите даден град без помощта на технологиите. Когато се изгубите на непознато място, има голяма вероятност да попаднете на най-очарователните кътчета. Интерактивен компас можете да изтеглите и на телефона си (Compass PRO или CompassApp), за да направите изживяването още по-атрактивно и запомнящо се.


3.Погледнете към звездите

Взирането в безкрая, броенето на звездите, търсенето на съзвездията може да бъде изключително забавно. Особено с помощта на приложения като SkEye, които ще ви помогнат да идентифицирате съзвездията във Вселената.


4.Изпратете пощенска картичка

Зарадвайте някого и му покажете, че мислите за него. Да получиш пощенска картичка от някой пътуващ приятел е голямо удоволствие. Приложението Postagram може да превърне вашите снимки в истински пощенски картички.

 

 


5.Излезте сред природата и наблюдавайте птиците


Наблюдението на птиците е хоби на много креативни умове в днешно време. Това занимание може да бъде много забавно с програми като BirdsEye, които улесняват процеса.