Модните тенденции са нещо много хубаво, но не винаги можем да си набавим изцяло нов гардероб. Затова пък можем да използваме вродената ни женска хитрост, при това без каквито и да било угризения на съвестта и да изглеждаме много добре.

Добър вариант е да изберем няколко акцента от модните дефилета, с които не е толкова сложно и скъпо да се сдобием и по този начин да създадем впечатление на облечени по последен писък на модата, без да се е наложило да оберем банка преди това.

Затова подбрахме за вас няколко горещи дрешки, които е хубаво да имате в гардероба си:

Дълга плетена жилетка

Няма нищо по-удобно и топло за студените дни от една хубава, плетена жилетка. Която между другото е много стилен избор. Може шарката да е традиционна, но можете да заложите на по-нестандартен модел. Носете я с панталон или пристегната с колан над пола за по-прибран вид.

Леопардова жилетка

Да, да, знаем – животинските щампи според някои са проява на лош вкус. Не и според колекциите на едни от най-добрите световно-известни дизайнери обаче. Както знаем, всичко зависи от това върху каква дреха е сложена щампата, а също и от това с какво е съчетана. Ако се осмелите да експериментирате в тази посока, най-добре давайте смело и изберете щампа, която контрастира с останалата част от тоалета ви, а не се слива с нея. Удачен избор например е щампата да е върху жилетка или клин. За да избегнете ефекта „избягало животно от цирка”, уверете се, че останалите цветове по вас са в същата гама, но не се обличайте отгоре до долу в един и същи десен.

Разкроена пола (с висока талия)

Не се страхувайте да обличате разкроени поли с високи талии, те са много свеж акцент от модните подиуми този сезон. Съчетавайте ги с копринена блуза по тялото, за да избегнете „ефекта дебелина” и да добавите свеж въздух към уравнението. Сложете колан ако искате да подчертаете талията си още веднъж.

Анорак

Традиционните модели на тази връхна дреха са доста безформени, но през този сезон те са префасонирани в по-прибрани и добре ушити варианти, които могат да бъдат добър завършек дори на вечерно облекло. Носете го с клин и високи ботуши, за да добиете съвсем нестандартен вид.

Панталони

Дънките и клиновете са много добър избор, но не забравяйте добрите, стари панталони. Не буквално. Те също могат да се съчетават с токчета и да изглеждат повече от добре върху вас. Изберете по-убити цветове - тъмно синьо, маслинено зелено, екрю... и ги съчетайте с подходящия цвят обувки.