.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

46 млн. долара за най-скъпия диамант в света

| преди 8 години
46 млн. долара за най-скъпия диамант в света
Розовият скъпоценен камък вече се казва Graff Pink. Снимка: luxuo.com
Розовият скъпоценен камък е 24.78-каратов
Един от най-редките диаманти в света бе продаден на търг в Женева срещу рекордната сума от 45.4 млн. швейцарски франка (почти 46 млн. щатски долара).

Гордият собственик на 24.78-каратовия розов камък е британският търговец на диаманти Лоурънс Граф. Той участвал в аукциона по телефона и, след като разбрал, че е победител, издал и как ще кръсти новата си придобивка - Graff Pink.

За последен път Graff Pink бил излаган на търг преди 60 години в Ню Йорк и после десетилетия наред бил част от частна колекция.

Колекционерът Граф държи и предишният рекорд за притежание на скъп диамант. Преди две години той платил 16.4 млн. паунда (24.3 млн. долара) за синьо-сивия 35.56-каратов Wittelsbach.

Търгът в Женева обаче няма да се запомни само с бомбастичната цена на скъпоценния камък. Аукционът влиза в Книгата на Гинес заради огромните продажби – 500 предмета за 103 млн. швейцарски франка.

Сред предложените вещи бяха бижута на Кристина Онасис и Кристина Форд, която се жени за внука на основателя на едноименната автомобилна корпорация.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Кои са най-ценните подаръци за рождения ви ден?