Августовското лято е в разгара си. Не му позволявайте да се изплъзне между пръстите ви като сух, златист пясък! Това е времето, в което може тотално да се отпуснете, да натрупате прекрасни спомени, да бъдете себе си или пък да бъдете и някой друг - по-див и щур. Има безброй прекрасни събития, които само чакат да ги посетите, за да ви засипят с удоволствия. Още безброй бири чакат да бъдат отворени, стотици домати да бъдат откъснати, много целувки да бъдат раздадени... 

1. Sunday Brunch with Yoana Todorova: Master of Eggs
Тя е повелителката на яйцата. Затова сме сигурни, че брънча, който Йоана Тодорова (една от участничките в MasterChef 2016) ще приготви в Boom Burgers („Цар Освободител” 12) на 27 август ще е страхотен. Лятото трябва да е вкусно и да започва от сутринта!

Снимка: Facebook



2. Пресътвори се на Беглика
Музика, изкуства, занимания в работилници, дискусии в тихи кътове, изградени приятелства, натрупани нови усещания, потапянето във вълшебния див свят на природата, който води все по-навътре, към себе си и към другите. Всичко това ще се случва на Беглика фест, който тази година е с мото Пресътворение.

3. Изгрев на брега на морето
В живота си човек трябва да посрещне поне 3 изгрева. Ако комбинирате с море и джогинг на плажа, си гарантирате истински здраво тяло.

4. Миди, сготвени на плажа
Това не е сюжет от филм. Може да ви се случи това лято. Вземете си готвач под наем - просто така или за специален повод. Прегърни готвача прави мидите разкошни – с градински домати, току-що откъсната тиквичка и пресен риган. Пъпеш и шампанско за десерт, докато луната огрява доволната ви усмивка. Ако пък сте голяма компания, може да си поръчате паеля с морски дарове. Всичко ще се готви в огромната тава пред очите ви. Край морето. 

5. Направете си татуировка
Summer madness – щом ще е лудост, защо да не е с някоя татуировка?! Може би сте се влюбили или ви се е случило друго запомнящо се, което искате да отбележите върху тялото си. Щом слънцето се поскрие, времето за татуировки става доста по-подходящо.

6. Травъл китовете на Sephora
Много хора обичат да пътуват в края на лятото и началото на есента. Тогава е много по-спокойно. Напълнете несесера си с мини продуктите от колекцията Beauty To Go на Sephora.

7. Лагер за търсачи " Древни и Звездни цивилизации"
Село Ъглен е едно вълшебно място в Северна България. В синята къща край реката, която може да разгледате на сайта на ostava.me, ще има чувал от летни приключения. Подходящ за малки и големи. Приключенията ще се случват от 27 август до 1 септември. 

8. Градински базар на изкуствата
Ако няма какво да правите на 20 август, идете в Маймунарника. Със сигурност ще откриете много неща, с които да освежите гардероба си.

9. С Averi-те на море
Лято е и морето е задължително. Всичко, което може да ви липсва на плажа, може да се сипе в бутилка. Морски залез, бира от Averi beers и бургер от Ribu Ribu. Не е за изпускане! 

Снимка: Facebook

10. Sofia Fun Fest 2017
Разни работилнички за деца и спорт – лятото в време за забавление и игри. Децата най-много ги разбират тези работи. Sofia Fun Fest 2017 се провежда за трета поредна година. Домакини са Sofia Ring Mall, а времето е 23 и 24 септември.

11. Бразилски ден в Хатори
Бразилия ще дойде в България. Най-лесният начин за това е с храна и бира. Пекарна „Хатори” (Варна, „Драгоман” 9) кани Коста Костов –специалист по световни ритми и бразилски рецепти, да хармонизира бразилското ястие Moqueca Capixaba с бира EVOÉ Saison. Вкусни ритми – това е с две думи за събитието.

12. София диша
Второто издание на фестивала ще се проведе на 26 и 27 август. Мястото – площад „Св. Ал. Невски”.

13. Октоберфест 2017
Немският фестивал не се случва само в Мюнхен. За шеста поредна година бирата ще се лее в парк „Възраждане” няколко поредни дни. Първата кехлибарена глътка може да отпиете на 21 септрември. Ще има и специални менюта, както и музика. На лятото му отива бира!

14. Бирите
Имате още време да пробвате някоя от бирите на лято 2017. Препоръчани са от най-добрите в областта.

15. Шоколадите
А ако не сте фен на бирата, има и шоколади.

16. Роклите на VoodooArt
Тази жена буквално ни е оплела акъла. Защото плете рокли и жилетки, които се транsформират. Така една дреха може да носите по 10 различни начина. Всяка жена има нужда от такава в гардероба си.  

Снимка: Facebook

17. Бижутата на Omaya
Тези бижута наистина омайват. Те са събрали максимума от лятото в себе си, защото са изработени от стъкло, пръчки, миди, камъни и какво ли още не, намерени на плажа през лятото.

18. Скочи от моста
Ако ви е страх да скочите от Аспаруховия мост с бънджи, може да опитате нещо по-лесно и от по-ниско. На малкото плажче в Аспарухово има мост, от който може да скочите във водата и да си спомните смелостта и безгрижието на децата. Лятото е синьо!

19. Думите ми и Дни за обичане до брега на морето
Те са Ива Спиридонова и Симеон Асарух. Цяло лято обикалят из различни градове на България и превръщат обикновените летни дни в лято за обичане. На 1 септември във Варна събитието ще е Думите ми и Дни за обичане до брега на морето, в Арт Маркони клуб, в 18:30.

20. Кино под звездите
Цяло лято в различни квартали на София се организира кино под звездите. Ако сте пропуснали началните поржекции, имате възможност да навкасате до 28 септември.

21. Да си сготвиш сам в Синеморец
Лятото не е само царевица на плажа и пържена цаца. В южното селце на България за поредна година Masa Sweet & Salty предлагат нещо интересно. В петък, събота и неделя може да си приготвите закуската сами. Ще я получите безплатно, ще помогнете и ще се научите на някои неща - приготвяне на смес, как се правят заготовки, как се прави смути, палачинки, а и ще се посмеете. 

22. Йога край езерото
Здраве, релакс и спокойствие на по-малко от час от София. Фестивал на йогата UDAYA LIVE в RIU Правец, с участието на много международни преподаватели и йога специалисти, ще се проведе от 16 до 21 август.

23. Камък върху камък ще остане
Инициативата е благотворителна и е малко по-различна от традиционните летни забавления. Кристияна е студентка в чужбина, която толкова обича родния си край и решава да направи събитие, което да обедини архитектурата и фолклора. Така се ражда събора в село Хвойна "Камък върху камък ще остане".

24. Голо къпане на лунна светлина
Хвърляйте дрехите на пясъка и се гмуркайте във водата. Топлите нощи, дори в края на лятото, го позволяват. А изживяването е нещо, с което може да се хвалите на внуците.

25. Рожден ден на култовия бар "Петък"
Двудневно музикално парти по случай рожден ден на любимия на мнозина бар в София. Входът е свободен, а музиката започва в 16 часа на 5.09.

26. Оркестър „Карандила” в Маймунарника
Кларинети, тромпети, туби, саксофони, барабани, цигулки, чинели, глас в разгара на едно класическо gipsy summer в Маймунарника. Оркестър Карандила и всичките му орнаменти идва, за да запомниш добре колко хубаво се прекарват летните вечери.

27. Лудост и сладолед
Кино Фиеста: Лудетини + Gelateria Naturale. Ако поставим знака равно, след него може да има само едно – удоволствие.

28. Ф, като филми и като френско вино
Имате нужда от своето малко бягство, но нямате заделени пари, нито време? Опитайте по този начин. В неделя, 20 август, в прохладната градина на Spaghetti Kitchen& Bar ще има филми и вино. От New Bloom Winery канят всички да погледат и да се насладят на реколтата от лозята на лятна Франция.

29. Дегустация на кафе
И то не какво да е кафе, а DABOV. Летният мързел може да отвори очи само след силна доза кофеин. Дегустацията на кафе продължава 1 час и половина и включва теоретична част и дегустация на 3 вида кафе по различни методи на приготвяне.  Мястото – „Любен Каравелов” 58, времето – 10:30 -12:00.

30. Направете си лютеница
Защото е вълшебно в началото на есента да си намажете малко лято върху препечена филия.