1. Поздравете имениците! Току-виж почерпили.
14 юли – Орлин
15 юли – Владимир, Владимира, Господин
16 юли – Юлия, Юлиян, Юлияна

2. Маймунски танци
На 16 юли (17-22 часа) в Маймунарника ще има безплатни уроци по танци.

3. LadyInForce
На 16 юли от 17 ч. в парк Възраждане (до Спортна София) ще се проведе безплатен семинар с цел намаляване насилието над жени. Ще бъдат демонстрирани различни бойни изкуства.

4. Варна и бормашините
На 15 юли е финалът на Bosch fans Roadshow 2017. Водещите на шоуто Део и Мария Силвестър ще ви очакват в 11 часа пред х-л "Черно море“ с много предизвикателства, игри и награди.

5. Ако фетишистите бяха зъболекари
Гледайте новия клип на Selena Gomez – “Fetish”. През цялото време в близък план се виждат само зъбите и сладострастните устни на певицата (очите се появяват само за няколко секунди), така че всички зъболекари ще бъдат доволни. Парчето е с участието на хип-хоп изпълнителя Gucci Mane. 

6. Цели две нови песни на Lana Del Rey
Новият албум на суперзвездата, Lust For Life, излиза на 21 юли и за подгряване в сряда бяха предствени две песни от него. Summer Bummer е с участието на A$AP Rocky и Playboi Carti, а Groupie Love – само с рапъра A$AP Rocky. Първата песен се е получила твърде електронно-рапърска и затова хората са я слушали в YouTube само 1,7 млн. пъти. Втората носи характерното елейно звучене на невестата на 1960-те години и феновете веднага са навъртели 2,7 млн. посещения. 

 

7. Ултрамаратон в Трявна
На 15 юли сутринта добре тренирани хора ще се впуснат в трите дистанции на състезанието – 23, 76 и 141 километра! По най-дългото трасе ще бяга и 64-годишната легенда Любомир Палакарчев, който цели 28 години държа рекорда за скоростно преминаване на най-дългия туристически маршрут в България – Ком-Емине.

За по-бавните натури ще има 35-километров пешеходен поход, а за децата – бягане на 3 километра. Вечерта ще има рок концерт, а от цялото прес съобщение за Трявна Ултра 2017 най-много ни впечатли информацията, че за бегачите по трасето ще има не само храна и вода, но и 1,5 тона диня!

8. Южен парк 2 (зад Парк център София)
На 15 юли от 10 до 13 часа гражданската инициатива за безопасни детски площадки ще отбележи първия си рожден ден. Ще има много игри, танци и томбола с награди. Родопски млекарници "Жълтуша" и Братя Хлебари ще се грижат за прехраната.

9. Слънчака, Bedroom Beach
На 15 юли в Bedroom Beach гостуват руските диджеи Filatov&Karas.

10. Чуйте новия сингъл на Demi Lovato
Парчето "Sorry Not Sorry" е тук.

11. Обзор е домакин на Фестивала на балканската скара
„ObzorMezi“ е от 13-ти до 16-ти юли в парка на морския курорт. Ако си падате по димящи скари, силна музика и химически тоалетни, това е вашето място.

12. Гледайте романтичната драма „Всичко, всичко”
По едноименния бестселър на Никола Юнг и с режисьор Стела Меги. 

13. Или „Войната за планетата на маймуните”

14. Напишете любовни стихове
И ги изпратете до националния конкурс за любовна лирика „Горчиво вино“. Срокът е до 15 август, а максималният обем на творбата е 30 реда.

15. Царево и Лозенец
От 14 до 22 юли се провежда фестивалът „Арт Поток“. На 14-ти в Царево Татяна Лолова ще представи моноспектакъла си „Дуенде“ (Фредерико Лорка). Останалите заглавия ще откриете в галерията със снимки към този материал.

16. Артисти-селяни
В село Старо Железаре (до Хисаря) се провежда третият фестивал на стенната живопис. Организаторите заявяват:
През целия юли рисуваме по дуварите и правим хепънинги. Използваме лозунги и плакати от времето на комунизма, трансформирани в нов, актуален контекст. Например:
ВСИЧКИ АРТИСТИ НА СЕЛО!
ДА ЖИВЕЕ СВЕТОВНОТО СЕЛСКО ИЗКУСТВО – РЕШАВАЩ ФАКТОР ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКОТО ОБЩЕСТВО!
В ГРАДА ЧОВЕК ЕКСПЛОАТИРА ЧОВЕКА, А В СЕЛОТО Е ТОЧНО ОБРАТНО!
ВСЕКИ ВАКСИНИРАН СЕЛСКИ АРТИСТ – СТЪЛБ В СТРОЕЖА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО!

17. Храмът на свободните
Фотографска изложба на Никола Стойнов във ФотоСинтезис Арт Център (София, бул. ”Васил Левски” 57).
24-те кадъра от двете най-високи планини в България – Рила и Пирин, могат да бъдат видяни до 24 юли (неделите са неработни дни за центъра). Приходите от продажбата на фотографиите ще бъдат дарени за подпомагане на лечението на 12-годишната Кристина Недялкова, която е родена с тежкото гръбначно заболяване спина бифида.

18. Седем филма с Долф Лундгрен
Можете да ги гледате на Voyo.bg

19. Летен фермерски пазар
Всяка неделя през юли ИКЕА организира фермерски пазар, който работи от 12 до 19 часа.

20. Динозаври във Варна
До 3 септември в Морската градина гостува изложбата „Живите динозаври“ – 24 вида движещи се и ръмжащи динозаври в реални размери. Билетите са 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни.

21. Кино в Зоопарка, София
15 юли, 21.00 часа – „ИМПЕРАТОРЪТ”, 2016, режисьор Люк Жаке, 88 мин.
16 юли, 21.00 часа – „ПРЕГРЪДКАТА НА ЗМИЯТА”, 2015, режисьор Сиро Гера, 122 мин.
Билети:
8 лева – предварителна продажба на касите на Зоопарка
10 лева – в деня на събитието
Деца до 7 години – вход свободен, без право на запазено място