Общоприето е мнението, че ние сме най-големите си врагове. Въпреки че е клише, идеята е доста вярна. Често в лудия си стремеж към съвършенство във всеки момент от ежедневието, оставаме изтощени и обезсилени.

Поради тази причина нека отправим това предизвикателство към нас – да спрем да правим тези 20 неща, които само ни напрягат излишно (по-лесно е да се каже, отколкото направи, но важно е да се опитваме отново и отново).

Да се извинявате през цялото време

Изследвания показват, че жените казват „Съжалявам“ доста повече от мъжете. Трябва да се поема отговорност, когато човек е допуснал грешка, но постоянно да се извинявате затова, че сервитьорът не е направил правилно резервацията или че сте споделили проблемите си на някой приятел, по-скоро е вредно, отколкото носи някаква полза.

Да казвате „Да“ на всички останали

Да, ще се видим на кафе, въпреки че сте на края на силите си. Да, ще редактирате автобиографията, въпреки че сте затрупани с работа. Да, ще отидете на двойна среща, а гаджето на приятелката ви и ужасния му приятел. Спрете да казвате „да“, когато нещата не опират до нещо сериозно. По този начин няма да се натоварвате с излишни ангажименти и хората около вас ще ви уважават повече, когато зададете граници.

Казвайте „Не“ на себе си

Много жени прекарват голяма част от времето си в премисляне на това какво не могат да направят, кое е редно и кое не и т.н. Не позволявайте на вашите притеснения и тревоги да ви завладеят. По този начин само губите ценно време, което можете да прекарате по много пълноценен начин.

Не гледайте на храната като на враг

Жените често са притискани от всеобщото мнение, че трябва да изглеждат красиви, с прическа, с грим по всяко време, но и изглеждащи естествено, със стройна фигура и т.н. В стремежа си да постигнем тези невъзможни стандарти, често храната ни се вижда като враг, а не като нещо, на което да се насладим. Стремете се да се храните здравословно, но не пропускайте и малките удоволствия на любимите ви ястия.

Когато огледалото се превърне във враг >>
 

Да се чувствате като самозванец, когато постигнете успехи в работата

Жените доста по-често се чувстват като „самозванци“, когато постигнат професионални успехи. Оставете зад вас съмненията дали сте заслужили успехите и похвалите и започнете да приемате постиженията си по номинална стойност.

 

 

Спрете да премахвате снимките, на които са ви отбелязали

Не се вманиачавайте, че всеки фотос ви представя в лоша светлина и приятелите ви във Facebook ще ви видят в кофти момент. Това е само още едно обсебване от външния вид, от което трябва да се освободим. Все пак приятелите ни публикуват това, което и ние бихме пуснали в социалните мрежи, но с малко повече контрол. Не забравяйте, че онлайн албумите до голяма степен заменят физическите и след няколко години ще се радвате да видите ваши стари снимки.

Не сравнявайте реалния си живот с виртуалния на някой друг

Изследвания показват, че Facebook пристрастяването се свързва предимно с по-ниско самочувствие. Не прекарвайте часове следейки статусите на модни икони и знаменитости. Безполезно е да се сравнявате живота си с техните. Това само ще ви депресира и ще развали настроението ви. Затворете лаптопа и се насладете на момента. Най-малкото това е реално.

Какви грешки допускаме в сайтовете за запознанства >>

Носенето на токчета всеки ден е прекалено

И с ниски обувки можете да бъдете елегантни и стилни. Не преуморявайте краката си с ежедневно носене на обувки с високи токове. Краката ви ще са много по-щастливи години напред ако се погрижите за комфорта и удобството им.

Обувките ме стягат! Ами сега? >>

Не съдете сексуалния живот на другите

Не съдете жените около вас за техния любовен живот. Това кой с кого спи, какви са предпочитанията и начините на изразяване на сексуалността си – са част от индивидуалността на всяка жена. Ако нещо не ви допада... просто си замълчете.

Не съдете собствения си сексуален живот

Никой не трябва да знае вашия „номер“. Честно казано, най-вероятно ви е грижа за нещата, които правите в леглото (или не правите), много повече, отколкото вашата половинка се замисля за това.

Въпросите, които мъжете винаги са искали да зададат на жените >>

 

 

Не се правете на „готини“

Най-важното е да бъдете себе си. Играейки роля, която не ви отива, ще станете за смях в очите на заобикалящите ви. Черният хумор, безразличието, пиенето на бири пред телевизора отиват само на тези, на които им идва от вътре.

Не се страхувайте от етикета „луд“

Не се притеснявайте от обвиненията в прекалена емоционалност. Всеки притежава поне малко лудост в себе си – независимо от пола. Обществените етикети не трябва да ви стряскат и да пречупват вашата емоционалност.

10 начина да се почувстваш щастлив >>
 

Проверяването на всеки симптом в интернет е грешка

Жлезите ви може да са подути в продължение на седмица, но това не означава автоматично, че имате тумор. Крайно погрешно да проверявате всеки симптом в нета. Ако наистина сте притеснена, отидете на истински лекар.

Не се страхувайте да останете сами

Има неща, над които имате контрол – като например ходенето по срещи и активното срещане с нови приятели. Над други това е невъзможно. Намирането на партньор в живота ви е едно от тези неща. Няма как да определите точно кога и къде ще срещнете някой, който да е специален за вас. Поради тази причина е безсмислено да прекарвате времето си в притеснение, че това никога няма да се случи.

Да бъдете обвързани, само защото искате да имате връзка

Ако се ужасявате от самотата, най-лошото, което можете да направите, е да бъдете във връзка, която не искате. До нищо добро няма да доведе обвързването с човек, който не е за вас.

 

Възползвайте се от почивните си дни

Не се притеснявайте да си взимате отпуска и да си отпочинете. Изследване показва, че на повечето американци се плаща допълнително за неизползвана отпуска. През почивните си дни се отпуснете и посветете времето на себе си и семейството ви. Нищо няма да ви стане, ако изключите за ден мобилния телефон и отидете на разходка в планината.

Блокирайте нездравословните приятелства

Отдалечете се от така наречените ви „псевдоприятели“. Животът е твърде кратък, за да си губите времето с хора, които ви карат да се чувствате непълноценен и потиснат.


Не прекарвайте времето си с хора по задължение

Само защото сте прекарали ученическите си години с даден човек, не означава, че имате общи интереси с него. Няма нужда да се видите с всеки стар приятел или трети братовчед, който премине през вашия град. Преценявайте с кого да прекарате времето си, така че да си прекарате добре.

Сподели 100 изживявания с любимия през новата година >>

Не се смущавайте от вашите интереси и хобита

Престанете да се грижите непрекъснато затова как изглеждате, как се държите, какво обличате. Ако обичате момичешки неща – така да бъде, но ако си падате по футбол и по филми на ужасите – не се притеснявайте да го покажете.

Не си поставяйте срокове за основните житейски събития

Щателното планиране на всяко едно важно събитие няма да доведе до нищо друго освен разочарование. Насладете се на несигурността на живота и си позволете да се зарадвате на постиженията и ежедневните изненади, които съдбата ви поднася. Правейки планове за бъдещето, можете да пропуснете важни моменти от настоящето.