София Прайд е ежегодно шествие в подкрепа на равноправието на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър, интерсекс (ЛГБТИ) и куиър хората. Основната мисия на прайда е да повиши видимостта на ЛГБТИ и куиър общностите. 

Как може да подкрепите идеята?

Не е нужно да сте гей, би, транс или интерсекс, за да се включите в парада. Достатъчно е да подкрепяте равноправието на тези групи и да сте в добро настроение. А ние имаме цели 10 предложения за това как може да бъдете съпричастни и така не само да бъдете с още по-цветна визия, но и да направите нещо добро за себе си и околните.

1. Включете се в парада, който ще се състои на 18 юни от 17:00 ч. пред Паметника на съветската армия. 

2. Станете доброволец, който да помага на стюардите на прайда на пропускателните пунктове преди и след шествието. За целта не е необходима специална професионална квалификация, а само да сте над 18 г. и да имате желание да отделите от времето си.

3. Поръчайте си вино от лимитираната серия малиново вино от Трастена - TRASTENA PRIDE EDITION, с етикет, направен специално от илюстратора Ясен Сгуровски



4. Да си купите ледена близалка от Power Pops. Изберете между оранжев Power Pops - грейпфрут, джинджифил, с малко кафява захар и червен Power Pops - малина, лимон, малко кафява захар. Вкусотиите ще се предлагат по време на парада, а парите от продажбата ще бъдат насочени за изграждане на ЛГБТИ център за подкрепа. 

5. Направете си атрактивна прическа. Може да използвате шаблони и цветни спрейове за коса.

6. Гримирайте устните си като дъга.

7. Променете дизайна на клавиатурата си.

Снимка: http://en.dawanda.com/

8. Направете си трицветно смути.

9. Посетете съпътстващите арт събития, като изложбата "Брадати грубияни" или "Полът като спектър".

10. Споделете тази статия, за да достигне до повече хора. Защото любовта е любов! Толкоз!