Новата продукция на Walt Disney "Пепеляшка" е вече по кина. Възползваме се от повода, за да си припомним известни и други забравени музикални парчета, вдъхновени от полулярната народна приказка.

Michael Jackson - Cinderella Stay Awhile

Кралят на поп музиката издаде тази песен през 1975 г., включвайки я в албума „Forever, Michael”. 

Lionel Richie – Cinderella

Част от албума „Renaissance”, парчето е изпълнено с приятни латино ритми, а гласът на Лайнъл Ричи е завладяващ. Иска ни се да запеем с него: „Ohhh Cinderella, You’re all that I want, You’re all that I need, Come back to me now, Cinderella.”

America – Cinderella

Приятна балада, изпълнена от американското трио America през 1984 г. Част от 14-я им албум „Perspective”, парчето гарантира 100 % рок-романтично изживяване.

 

Marco Masini - Cenerentola Innamorata

Марко Масини е един от известните ню-ейдж изпълнители в Италия. Песента „Cenerentola Innamorata” е част от албума „Malinconoia” (1991 г.) и ни връща назад във времето, когато буйните дълги коси, нарязаните дънки и любовните балади бяха на мода. Момент! Те все още са.

Drake - Fancy (Feat. Swizz Beatz & T.I.) 

Идва ред и на Drake и неговото парче Fancy, включено в дебютния му албум “Thank me later.” Благодарение на музикалното изкуство на Drake, отново харесваме Hip-Hop жанра.

Glenn Miller – Cinderella

Композирано през 1938 г. от Майкъл Кар и Джими Кенед, парчето “Cinderella stay in my arms” е записано от легендарния оркестър на Глен Милер. Прекрасна песен чиито лирики са красиви със своята чистота. Чуйте.

Steven Curtis Chapman – Cinderellа

На фона на акустичните акорди, гласът на носителя на “Grammy” Стивън Къртис ни завладява. Преди няколко години 45 годишния певец издаде и книга, озаглавена “Cinderella: The Love of Daddy and his Princess” (Пепеляшка: Любовта на татко към своята принцеса) и посветена на опита му като баща след като пет годишната му дъщеря почина след автомобилен инцидент.

 

Paul Anka – Cinderella

Една от легендарните фигури в световната музика - Пол Анка изпълни за първи път парчето Cinderella през 1961 г.

Marillion - Cinderella Search

Драматична, но същевременно красива песен за отчаян мъж в търсене на любовта. Колкото и тъжно да звучи, парчето е включено в първия им албум, записан на живо през 1984 г. Той е озаглавен “Real to Reel”.

Suzy Bogguss - Hey Cinderella

През 1993 г. „Hey Cinderella” е изпълнена от кънтри певицата Сузи Богус. Тя е вторият сингъл от първия й албум „Something Up My Sleeve” и дълго време се задържа в топ класациите като най-хитово кънтри парче.