От 21 юни официално започна лятото - перфектното време да се насладите на истински вкусен сладолед. Класическата ванилия, шоколад и ягода са вкусни, но хайде – поглезете се с нещо ново! Събрахме на едно място най-добрите нови вкусове ледена свежест, които да пробвате през лятото.

Зелен чай матча 

Дзен монасите използват чай матча като източник на спокойствие. Възползвайте се и вие от превъзходните ползи за здравето му, но под формата на веган сладолед. В комбинация с кокосово мляко, чаят матча се превръща в изключително вкусен и освежаващ десерт за лятото.

 

Снимка: http://www.coppadellamaga.com

Ягоди и босилек

Комбинацията ягоди с босилек е почти класика, сега вече има и сладолед с този невероятен вкус! Свежият десерт с ниско съдържание на въглехидрати носи аромата на лятото.

Снимка: http://earnesticecream.com/

Череша с шоколадови парченца 

Макар и сезонът на черешите да е към края си, може да им се насладите с този нов вкус сладолед със сочни плодове в комбинация с шоколадови парченца. Как да не стане любимият ви вкус?

Снимка: https://www.graeters.com/

Йогурт с листа от рози

Един по-нетрадиционнен сладолед за лятото, който можете да пробват, е с листа от рози. В комбинация с малко розово масло и йогурт се получава неустоим и ароматен десерт.

Авокадо

Авокадото е истински полезно и постоянно го включваме в диетата си, но не сме и предполагала, че може да се превърне във вкусен кремообразен сладолед. За истинските фенове на авокадото това е задължителен вкус за лятото.

Снимка: http://magnoliaplease.com/

Кокос и бадеми с шоколадови парченца 

Със сигурност само една хапка от сладолед с такъв вкус и ще се пренесете на някой слънчев остров. Комбинацията от кокос и бадеми наистина си отива, а допълнителните шоколадови парченца правят вкуса още по-добър.

Снимка: https://www.talentigelato.com/

Ананас и кокос

Класическата комбинация на коктейла Пиня колада, вече е и новият вкус на лятото при сладоледите. Сладкият екзотичен плод на ананаса с деликатния кокос се комбинират страхотно за едно уникално сладоледено преживяване! 

Снимка: https://www.haagendazs.us/

Прасковено сорбе Сангрия

Ако сте на диета, но все пак искате да пробвате нов вкус това лято, заложете на сорбе с праскови, едно истинско нискокалорично изкушение! А в този случай свежите плодове са комбинирани и със сицилиански цитруси и сокове, превръщайки го в сангрия.  

Рикота със смокини

Летният плод смокиня се превръща в нежен сладолед. В Jelateria Naturale (ул "Шишман" 12А) може да опитате и екзотични вкусове като черен био шоколад, тахан, лавандула, пистачио, и др. Сладоледът е занатчийски сладолед и се приготвя без готови бази и индустриални смеси, без консерванти, оцветители и хидрогенизирани мазнини.

Снимка: Facebook

Попсикъли

Това са замразени плодови десерти на клечка. Доста приличат на сладолед, зарази прохладата, но всъщност са само с плодове. Power Pops предлагат вкусове като банан с фъстъчено масло, тиква с кокос, вино с малини, малина с мента, нектарини и др. 

Снимка: facebook.com/thepowerpops