Лятото настъпи! Ако няма как да отидете на море тази година или ви остава още цял месец до почивката, можете да направите ежедневието си в офиса си по-приятно и да внесете настроение. Винаги е опция да си мечтаете за следващото бягство през уикенда, но е добре и да направите ситуацията по-приятна още тук и сега. Лятото в града може да е вълнуващо благодарение на следващите семпли съвети...

Направете си летен плейлист

Сега е времето да си направите нов плейлист с любимите летни хитове. Може би класики като "Summer" на Calvin Haris, "Summer Paradise" на Simple Plan или просто някоя песен, която не свързвате с лятото, но пък ви напомня за годишната почивка със семейството или приятелите.

Снимка: iStock

Добавете във водата си плодове

Едно от най-големите предимства на лятото е, че има изобилие от вкусни плодове. Направете водата си по-свежа този сезон, като добавите в нея плодове като праскови, пъпеш, диня, малини или дори резенчета краставица. За разкош прибавете и няколко стръкчета прясна мента и малко лед.

Снимка: iStock

Освежете бюрото си

За повече лятно настроение включете цветовете на лятото в офиса си. Добавете свещ с аромат на море или цветя, мидичките от плажа, които събрахте през миналата почивка, или пък ръчно изработена чаша с летни мотиви.

Снимка: iStock

Придвижвайте се пеша или с колело

Ако обикновено пътувате до офиса с кола или метро, отделете допълнително време сутринта, за да стигнете пеша или с колело. Ако това не е опция, пътувайте през различен маршрут, за да освежите гледката.

Снимка: iStock

Ползвайте обедната си почивка по-различен начин

Вместо да се храните на бюрото или в кухнята на офиса, обядвайте навън или пък си донесете храна от вкъщи, за да можете да отделите половин час за разходка навън или пък просто да прочетете книга в парка край офиса ви. Ако разполагате с повече свободно време, тренирайте в близкия фитнес или отидете да поплувате.

Отидете на обяд на по-различно място

Вместо да отидете в най-близкото заведение до офиса, което посещавате през цялата година, обядвайте в някое ново място с вкусно лятно ястие и напитка. Една средиземнороска салата и лимонада ще ви се отразят много добре и ще се почувствате истински летния сезон.

Снимка: iStock

Купете си цветя

Добавете на бюрото си цветя в саксия, за да може да се насладите на зеленината дори и да не сте навън. Ако нямате възможност редовно да се грижите за растението, купувайте си от време на време малки букети с цветя – ухаят невероятно и създават лятно настроение.

Снимка: iStock

Планирайте час за сладоледени изкушения

Предложете на колегите си в офиса всеки петък да имате happy hour, в който да се насладите на сладолед. Почивката от работата ни прави и по-продуктивни, така че оставете за миг компютъра и се насладете на някои от новите летни вкусове сладолед.

Снимка: iStock

Обновете гардеробът си

Ако дрескодът на офиса ви го позволява, бъдете креативни и добавете ярки цветове и флорали принтове. Заменете запазеното за зимата сиво и черно, и включете розово, синьо и бяло в гардероба си. Вдъхновете се и от новите тенденции това лято, като си вземете раирана риза или блуза с голи рамене.

Снимка: iStock

Работете и извън офиса

Ако е възможно да работите и извън офиса, прекарайте поне един ден от седмицата на плажа с компютъра или в парка. Смяната на обстановката ще ви освежи и направи истински продуктивни. Ако ви е трудно да се съсредоточите заради топлото време и красивата гледка, работете в някое коуъркинг пространство в София, за да разчупите ежедневието.

Снимка: iStock