.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

10 начина да пътуваме евтино

LadyZone.bg | преди 3 години
2111164572.jpg
Снимка: iStock
Да стигнем до различни дестинации по света, но без да даваме луди пари

Определено има как! Всички обичаме да пътуваме, да обикаляме света, да откриваме. Това важи особено силно за тези, на които околосветските обиколки са хоби. Бихме казали, че това е прекрасно хоби, а практикуването му носи най-неземното щастие. Често обаче се сблъскваме с финансовата страна на нещата, която ни възпира да изживеем тези моменти. Предлагаме ви 10 начина, чрез които да се справите с този проблем и да се впуснете в изследване на света и живеене в истинския смисъл на думата. Защото човекът бил човек едва тогава, когато е на път.

#Last-Minute оферти
Добра, но леко рискована алтернатива на обикновените почивки през туристически агенции. Минусът е, че плановете ви са нестабилни до последно. Плюсът е ясен. 

#Ранни резервации
Вероятно ви се струва странно да имате планирана почивка за Коледните празници от август или от септември, но това е гарантирано добър метод. Първо, че цените са осезаемо по-добри. Второ, всяка туристическа агенция предлага разсрочено плащане на тези оферти. 

#Автостоп
Тук плюсът е, че пътуването е напълно безплатно, авантюристично и доста по-различно от това, на което всички сме свикнали. Минусът е, че не е по вкуса на всеки. Поне на тези, които все още не са се престрашили, за да го пробват. Специфично е и, че пътуването към чуждестранни дестинации е малко по-трудно, особено за хора без опит. 

21 златни правила за пътуване на автостопМалка доза авантюризъм, за да приповдигнем духа си по повод отиващото си лято

#Групи за споделено пътуване
За всяка от най-разпространените дестинации в рамките на родината, както и до по-близките държави, има групи за споделено пътуване, в които можете да намерите човек, който да ви закара срещу съответното заплащане. Излиза по-евтино от транспорт, по-бързо и не на последно място - по-забавно. 

#Споделете пътуване вие
В същите групи вие можете да напишете вашите условия за пътуване и да вземете пътници в своята кола. 

#Гъвкав график
За да летите евтино, е важно пътуването ви да не бъде твърдо и да го планирате за дните, в които никой не пътува. Полетите през делничните дни са значително по-евтини от тези през уикендите или около празниците. 

#Следете промоциите на авиокомпаниите
Доста често по-големите авиокомпании пускат промоционални оферти или големи намаления. Възползвайте се. Нискобюджетните компании също са добър избор.

#Чартърни полети
Макар и с не толкова добри условия, те са значително по-евтини от полетите с авиокомпаниите. Проблемът при тях е, че се обявяват в последния момент, когато времето за реакция е малко. 

#Автобусните компании и техните намаления
Доста често последните седалки на автобусните компании са с 50% по-евтини. 

#Влак
(За)бавно, интересно. Ако сте многодетни родители, можете да се възползвате от главозамайващи намаления. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?