1.Натали е с еврейско потекло. Има двойно гражданство – американско и израелско. Бабите и дядовците й са изгубили повечето си роднини по време на Холокоста през Втората световна война. Сред тях са и прабабата и прадядото на Натали, които са загинали в концентрационния лагер Аушвиц в Полша.

2.Въпреки, че талантливата актриса се е доказала много пъти в холивудските кино продукции, понякога и на нея й се изплъзват някои роли. Като например тази на Наташа Романоф (черната вдовица) в „Железният човек 2” и тази на жената-котка в „Черният рицар: Възраждането”.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

3.За филма „В като Вендета” Натали си обръсва главата. Това й действие и фактът, че въпреки него продължава да смайва всички с красотата си, вдъхновява новосъздадена музикална група да се кръсти „Natalie Portman's Shaved Head” (в превод: „Бръснатата глава на Натали Портман”.

4.Красавицата обича да прекарва свободното си време, пеейки в караоке баровете на Ню Йорк. Обича много и да пътува и редовно посещава Мароко, където някога е живяла на палатка и се придвижвала с камила.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

5.Натали е мъниче. Висока е само 1,60 м. По тази причина тя казва, че често я бъркат за дете. Веднъж на летището в Лондон, охраната я спряла, за да я пита дали пътува сама или с придружител.

6.32-годишната актриса ходи на уроци по танци, откакто е на 4 години. Тренирала е балет, джаз и степ. Тя продължава уроците по класически балет и сега. Това е и една от причините да я изберат за ролята й в „Черният лебед”, която й печели наградата Оскар.

7.Портман е не просто божествено красивата холивудска звезда за милиони. Тя завършва психология в престижния университет Харвард през 2003 г. Освен това, има IQ резултат от 140 точки, знае перфектно иврит и английски, но може да води разговори и на френски, немски, японски и испански.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

8. Натали си мечтае да стане лекар. Дори е казвала, че когато порасне, ще изостави актьорското майсторство и ще тръгне по стъпките на баща си, който е специалист по репродуктивността.

9.Актрисата винаги е поставяла образованието си на първо място. Дори пропуснала премиерата на „Star Wars: Episode I - The Phantom Menace” през 1999 г., защото трябвало да учи за финалните изпити в гимназията.

10.Натали най-много обича да слуша музика от 90-те – алтернативен рок, хип-хоп и R&B. Любимите й групи и изпълнители са: Wu Tang Clan , Portishead, Radiohead, Стиви Уондър и Нирвана.

Натали със съпруга си Бенджамин, който е французин, танцьор и хореограф на филма "Черният лебед", където двамата се запознават. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos