Тринити Къли от Фингрингоу (Англия) е на десет години и въпреки крехката си възраст успява да съдейства на майка си по време на преждевременното раждане на своята малка сестра.

Невероятно, но факт. Благодарение на наученото от документална телевизионна поредица "One Born Every Minute", посветена на раждането и акушерството, Тринити успява да приложи своите знания във форс мажорна ситуация, когато сестричката й избързала да се появи на бял свят - две седмици преди термина, а линейката закъснявала.

"Тринити беше удивителна. Не ми стигат думите да опиша колко се гордея с нея. Едва ли много момиченца на нейната възраст биха останали толкова спокойни в подобна ситуация", споделя майка й, Дий Къли.

Въпреки забраната от страна на майка си да гледа това предаване за възрастни, упоритата Тринити продължава да следи серията от епизоди скришом... и с право. Случайност или не, тактиката на малката госпожица даде своите плодове.

"Ако не бях гледала, нямаше да знам какво да правя", споделя тя. 

Малко след като водите й изтекли, 34 годишната Дий се обадила на съпруга си и на спешна помощ (999), но предвид обстоятелствата й станало ясно, че няма да стигне навреме до болницата. Тогава дъщеря й уверено заявила, че е запозната с родилния процес и уверено се заела с акуширането на малката Джасмин Елизабет-Роуз, която се бе родила преди появата на повиканите медици.