.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Забравете за морето, най-доброто място за лятната почивка е в хола ви

Михаил Костов | преди 4 седмици
Почивка
Снимка: istockphoto.com

Море, пясък и слънце – идеалната почивка, нали така? Грешка! Всъщност най-добрият начин да си починем е вкъщи. Едно изследване, проведено в Холандия, показва, че хората, които пътуват през почивните си дни, не са по-щастливи от тези, които си остават вкъщи.

Изглежда цялото удоволствие е пътуването е в самото му планиране. Хората правят планове и броят дните, които им остават, преди да захвърлят всичко и да се впуснат в приключение. А когато то започне се появяват проблемите – забравени вещи, проблеми с резервацията, дълъг път, лошо време. И което е по-непричтно от реалните проблеми – когато няма такива, мозъкът ни започва да се притеснява, че не забелязва нещо и ни обхваща мрачно усещане, че предстои някакво нещастие.

Почивка
Снимка: istockphoto.com

Когато се върнат от екскурзията си, пътуващите са уморени, изнервени и времето, в което е трябвало да си почиват, вече е свършило. За разлика от тях почиващите у дома са имали възможност да си починат истински и са готови да се върнат на работа, заредени с нови сили.

7 филма, които ще ви помогнат да пътувате, без да се налага да излизате от вкъщи

Друг голям плюс на почивката вкъщи е, че излиза много по-евтино. И тук не става въпрос дори да стоите затворени само у дома си. Разходете се из града, в който живеете, идете да хапнете някъде навън. Със сигурност ще ви излезе по-евтино от което и да е заведение по морето.

Почивка
Снимка: istockphoto.com

И накрая, освен че ще си спестите главоболия и пари, ако решите да прекарате почивката си у дома, шансът да пострадате е много по-малък. Дори само заради факта, че няма да ви се налага да пътувате, лятото ви ще е много по-безопасно. А да не говорим за стотиците опасности, които дебнат в морската вода.

 

Почивката вкъщи не е нещо срамно


Осъзнавам, че почивката вкъщи не е толкова привлекателна опция за всички, колкото е за мен. Много хора просто обичат да пътуват или обичат морето и всичко, което посочиха като негативи, всъщност е част от приключението за тях. Но има и такива, които пътуват просто защото така се очаква от тях и смятат, че ще пропилеят почивката си, ако я прекарат у дома.

Как да не провалим лятната си почивка

В блога си Джеймс Дърстън, пътешественик и журналист на CNN, обяснява, че понякога хората, които тръгват на екскурзия, го правят по грешна причина. Социалните мрежи са се превърнали в място, където всички се опитват да изтъкнат колко е хубав животът им и къде са били. Никой споделя през какви трудности и неприятности е минал.

Почивка
Снимка: istockphoto.com

Замислете се дали бихте отишли там, където ще прекарате екскурзията си, ако после не можете да споделите снимките от пътешествието си с никого? Снимките във Фейсбук и Инстаграм ли са основната цел на пътуването ви? Ако просто искате да идете някъде, за да се похвалите, че сте били там (или защото друг е отишъл и не искате да оставате по-назад), може би ще хвърлите маса пари по една изключително глупава причина.


Следващият път, когато започнете да планирате лятната си почивка, помислете дали не бихте предпочели да си спестите куп главоболия и да останете вкъщи. Няма нищо срамно в това.

Летните митове, които със сигурност сте чували (и може би вярвате)
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?