Споделяме с вас позитивния текст, който ни изпрати Пламен Василев - надяваме се да се заразите положително! Ето как и ти можеш да ни изпратиш свой авторски текст.

Да се живее за мига позволява на човек да наблюдава мисли и чувста, които пораждат спокойствие, чрез което можем да се справим с всяка една житейска ситуация. Както е казал Джон Ленън ''Животът е това, което  се случва, докато си правим планове за живота.''

За месец, година или десетилетие. Няма значение, защото времето просто се стича като пясък от ръцете, докато се опитваме да го ударжим.

 

И когато след време се обърнем назад и не си спомним нищо съществено и нещо, което си е струвало да направим или постигнем, то тогава, казват мъдрите хора, сме живели напразно.

Плановете ни не са се осъществили, но и ние не сме се опитали да бъдем по-упорити заради тях.  А единствено сме се оставяли на течението на живота, той сам да вземе решенията вместо нас. И неусетно времето е излетяло и никога няма да се върне.


Тъжно?  Само  ако се успокояваме с мисълта, че нещата ще се подредят от само себе си. Не, трябва да разберем, че ако не положим дори минимални усилия, нищо в живота ни няма да се промени. Важно е да не губим време в самозалъгване и ''външни фактори'', които само ни пречат.

Все чакаме ''подходящото време'', а не разбираме, че такова време няма. Всеки миг е подходящ, ако го направим такъв. Само за нас и нашите цели.


Ти, човече, сам твориш съдбата си. Никой друг. Времето отдавна е дошло. Не е важно миналото, а бъдещето, което още е някъде там. Има само днес и сега. Живей с бодро сърце. За мига!