Как една майка и наша читателка е решила да възпитава и храни своето дете - благодарим за изпратения текст на Христина Пелова!
Ето как и ти можеш да станеш част от екипа ни.

Като майка бих искала да дам всичко най-хубаво и най-добро на детето си! И вие, нали? Сигурно с всеки родител е така. Тревожих се, обаче откъде да започна! И накрая реших – правилно хранене и добро възпитание!



Може да ви се струва нелепо, но в тази статия ще ви разкажа за улеснението, което предлага „държавната детска кухня” – голямата отмяна на всяка майка. И ти ли мислиш така?! Защо?

Защо е толкова сложно и страшно да сготвиш домашна супа на своето най-скъпо същество? Защо тези 20 мин. до готварската печка са толкова притеснителни? Не можем ли да открием удоволствието в съставянето на детското меню; радостта, че сме вложили любов и старание в правилното и пълноценно хранене на дребосъка?! Дъщеря ми скоро ще навърши 3 год. Готвя всеки ден откакто съм я захранила и твърдя, че нито ми е омръзнало, нито заниманието ме е лишило от времето за нея! Така, обаче следя менюто й ежедневно и мога да бъда сигурна, че приема необходимите количества плодове, зеленчуци и то поднесени правилно!

Замисли се, приятелко, следващия път, когато се наредиш с бурканите на дългата опашка, посред зима и с всички сили се опитваш да усмириш детето си, докато вземеш дневната дажба 100 грамова брашнена каша за 1,50лв.! Замисли се и когато, за да стои на едно място (естествено пред телевизора), на 2-годишното си Съкровище пуснеш чалга и старателно го учиш да управлява таза си, за да може после под аплодисментите на комшийки гордо да върти гюбеци и да щрака с пръсти!



Имам друга идея – детските книжки и песнички създават детство, учат на много и определено няма да е срамно, ако детето ти вместо имената на нашенските фолк диви, рецитира стихче, например. Родители, подарете на децата си здраве, внимание и нежност; подарете им знание и времето, което им дължите – то е за тях!