Два месеца след самоубийството на Крис Корнел, рок музиката се сбогува с още едно голямо име - Честър Бенингтън, вокалист на алтърнатив рок бандата "Linkin Park". Поредното доказателство, че травмите в детството често диктуват живота и дори смъртта на хората - певецът се самоуби, като се обеси в имението си в Лос Анджелис снощи, оставайки завинаги на 41.

Бенингтън е роден във Финикс на 20 март 1976 г. в семейството на медицинска сестра и полицейски детектив, разследващ сексуални престъпления над деца - по ирония на съдбата именно детето му на 7-годишна възраст става жертва от по-голям свой приятел.

За да не го помислят за гей или лъжец, Честър прикрива всичко чак до 13 години. Бягство от това намира в рисуването, поезията и писането на песни. По-късно решава да разкрие самоличността на насилника пред баща си, но решава да не продължава със случая, след като осъзнава, че всъщност извършителят е жертвата.

На 11 години преживява раздялата на родителите си, като след развода баща му продължава да се грижи за него, а Бенингтън тръгва по пътя на наркотиците в целия им спектър и в големи количества - кокаин, амфетамини, марихуана, алкохол, LSD (през 2011-а вече определя себе си като "напълно издухан, буйстващ алкохолик", но заявява, че "повече не иска да бъде този човек").

Като допълнение, в училище Честър е "бит като парцалена кукла заради слабия си вид и това, че изглежда различно от останалите", както самият музикант признава.

На 17 години се мести да живее при майка си, която му забранява да излиза от вкъщи, след като разбира за неговата наркозависимост. Въпреки това, преди да започне с професионалната си музикална кариера, Честър започва да работи в "Burger King", където ходи със скейтборд, защото няма пари дори за колело.

През 1998-а "Xero" го канят за вокалист, впечатлени от гласа му. Впоследствие бандата се преименува на "Hybrid Theory" и записва албума "Hybrid Theory EP", който им печели вниманието и по-късно договор с "Warner Bros Records".

"Hybrid Theory" са принудени да сменят отново името си заради авторските права на британската група "Hybrid", а Бенингтън предлага "Linkin Park", защото пътува през "Lincoln Park" в Санта Моника след студийните записи по албума. 

Дебютният им албум "Hybrid Theory" излиза през 2000 г., като продажбите му достигат Диамантен статус с близо 30 млн. копия. Честър е едва на 26 години, а проектът включва истински хитове, всичките до един с тежко и мрачно звучене, емоционални, експресивни, лични - "In The End", "Crawling", "Papercut", "One Step Closer"...

Следващият голям студиен албум на бандата е "Meteora" (2003), включващ "Somewhere I Belong", "From The Inside", "Numb" и "Breaking Тhe Habit", напомняща през сълзи на всички в групата за проблемите на Бенингтън с адикцията.

"Linkin Park" записва общо 7 студийни албума, продадени в над 70 млн. копия, като ню метъл бандата има шест номинации и две награди "Грами". 

Снощи Честър беше открит мъртъв в дома си, като причина за преждевременната му смърт на 41-годишна възраст е самоубийство чрез обесване.

Баща на шест деца от два брака, Бенингтън се бори дълги години с наркотичната си и алкохолна зависимост, предизвикана от травматичните събития в детството. Чужди грешки в живота му, които го подтикват към опити за самоубийство още в младежките години, както музикантът сам признава.

Честър написа прощално за Крис Корнел: "Не мога да си представя света без теб. Моля се да намериш мир в следващия си живот". Почивай в мир, Честър!