bTV Media Group получи информация, според която е възможно да е осъществен нерегламентиран достъп до една от клиентските бази данни на медията. Макар да е възможно това да не се отнася до всички, съществува риск част от личните данни на нашите регистрирани онлайн потребители да са компрометирани в резултат на този инцидент. Данните, съхранени в засегнатата база данни, бяха: потребителско име и e-mail адрес, използвани за регистрация на нашите сайтове; име; домашен адрес; предоставен телефонен номер; данни за вида абонамент и метод на плащане.

Никакви пароли или идентификационна информация за извършени плащания, нито всякакви други лични данни, не са били съхранявани.

Никакви детайли за кредитни и дебитни карти не биха могли да бъдат достъпени. Нито картови номера, нито трицифрени кодове (CVV код), нито други банкови детайли са засегнати от инцидента.

Въпреки че не знаем данните на кои потребители биха могли да бъдат компрометирани, като предпазна мярка информираме онези онлайн потребители, които са ни предоставили по-голямата част от гореописаната информация.

bTV Media Group се отнася към този криминален инцидент изключително сериозно и изразява дълбокото си съжаление за притеснението и неудобството, което той би могъл да предизвика у онлайн потребителите. Медията е предприела своевременно всички необходими технически и комуникационни мерки, за да минимизира или елиминира потенциални вреди за всички, които биха могли да бъдат засегнати. Своевременно сме информирали и компетентните органи, като им оказваме пълно съдействие.

За всички свои регистрирани онлайн потребители bTV Media Group организира информационен и съпорт център на [email protected].

Първостепенен приоритет на bTV Media Group в този случай е защитата на интересите на потребителите, като всички усилия на екипа, посветен на инцидента, се полагат с тази цел.